Vijesti 27.08.2016.

Banjaluka: Mladići priznali da su pretukli inspektora

ČITANJE: 1 minuta

Petorica mladića koji su osumnjičeni da su u klubu “Brother” u Banjaluci pretukli Zorana Marića, inspektora u banjalučkoj Policijskoj stanici Centar, priznali su to krivično djelo, saznaju “Nezavisne”.

Zbog tog napada uhapšeni su Banjalučani Goran Jelača (36), Staniša Stupar (35), Slaviša Kovjenić (35), i Dejan Pepić (33), te Danijel Dragaš (36) iz Drvara. “Ta lica su tokom kriminalističke obrade u potpunosti priznala izvršenje krivičnog djela koje im se stavlja ne teret”, naveli su iz policije.

Marić, koji u trenucima napada nije bio na dužnosti, brutalno je pretučen 12. avgusta oko 3.30, u klubu koji se nalazi u Ulici kralja Petra prvog Karađorđevića.

“Uz saglasnost dežurnog tužioca, a od strane policijskih službenika Policijske stanice Centar, na licu mjesta izvršenja krivičnog djela izvršen je uviđaj”, podsjetila je Marija Markanović, portparol CJB Banjaluka.

Ranije je policijski izvor ispričao da je Marić u momentima kada je napadnut slučajno bio u tom klubu, te da ga je napala i brutalno izmlatila grupa mladića.

Po podacima iz Univerzitetskog kliničkog centra RS, pacijent je iste noći, privatnim vozilom, dovezen u Prijemnu ambulantu Službe za maksiofacijalnu hirurgiju, sa dvostrukim prelomom donje vilice i kontuzijom glave.

(Nezavisne)