Sport 23.04.2016.

Banjaluka: Na plivačkom mitingu oko 500 učesnika

ČITANJE: 1 minuta
banjaluka plivanje
Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Jasmina Davidović otvorila je danas u Banjaluci Sedmi međunarodni plivački miting “22. april”, koji je okupio više od 500 učesnika iz 10 zemalja.

Davidovićeva je pozdravila napore Plivačkog kluba “22. april” da već sedmu godinu organizuje ovu manifestaciju, koja osim sporta, promoviše Banjaluku.

“Veliki značaj ove manifestacije je u tome što je razlog da svjetski značajna sportska imena dođu u naš grad, te da imamo priliku pokazati da cijenimo internacionalizam i izrazimo dobrodošlicu za sve sportiste”, rekla je Davidovićeva novinarima.

Ona je istakla i značaj ovog kluba što edukuje generacije mladih, te ih upućuje da se okrenu sportu i dobrom načinu života.

Predsjednik Plivačkog kluba “22. april” Goran Rakovac kaže da je plivački miting postao tradicionalna manifestacija, te da je primjetan sve veći broj učesnika, koji se takmiče u pet kategorija.

“Ovo je jedinstvena prilika da djecu zainteresujemo za sport, plivanje ili bilo kakvu aktivnost, jer se na ovaj način susreću sa ostvarenim i uspješnim sportistima”, rekao je Rakovac.

Plivački miting održava se danas i sutra u okviru obilježavanja Dana grada.

(Agencije)