Vijesti 30.06.2016.

Banjaluka: Na provjeri voda na kupalištima

ČITANJE: 1 minuta

Na kupalištima na Vrbasu i Vrbanji uzeti su uzorci za kontrolu ispravnosti vode, a rezultati bi trebalo da budu poznati za desetak dana, kazali su iz Gradske uprave.

“Uzeti su uzorci sa pet plaža Vrbasa i dvije plaže Vrbanje. Kao i ranije, u pitanju su plaže Abacija, Zelena, plaža u Ulici Save Kovačevića, plaža kod Slapa i u Sitarima, a na Vrbanji kupališta kod Žutog mosta i Zeleni vir”, naveli su iz Gradske uprave.

I dok se tek provjerava voda na kupalištima, već od kraja maja mnogi Banjalučani uživaju na gradskim plažama, posebno na Abaciji.

Podsjećamo, proteklih godina, voda za kupanje na šest kupališta je bila neispravna, a iz Odjeljenje za inspekcijske poslove su upozoravali stanovništvo da je voda lošeg kvaliteta na kupalištima Vrbasa i Vrbanje. A kad su u pitanju spasioci, iz Ronilačkog kluba “Buk” su nam rekli da još nisu angažovani na gradskim plažama od strane grada.

“Grad nas još nije kontaktirao, ali naše ekipe spasilaca su spremne i samo čekamo poziv”, rekao je Boris Trninić, predsjednik RK “Buk”.

(Nezavisne)