Vijesti 21.06.2016.

Banjaluka: Nakon nesreće pas nije htio da napusti mrtvog gazdu

ČITANJE: 3 minute

Anel Čavka (28) iz Banjaluke je poginuo a devet osoba je povrijeđeno u odvojenim saobraćajnim nesrećama koje su se u posljednja dva dana dogodila na području Banjaluke, Foče i Istočnog Sarajeva.

Čavka je poginuo u nedjelju oko 22.30 časova u ulici Đure Damjanovića u banjalučkom naselju Pavlovac, kada se upravljajući “opel kadetom” sudario sa “opel astrom” za čijim volanom je bio Milan Kovačević takođe iz Banjaluke.

Prema priči mještana tog dijela Banjaluke mladić je od zadobijenih povreda preminuo neposredno nakon stravičnog udesa.

– Ne znam kako je došlo do sudara ali “kadet” je bilo potpuno uništen. U pomoć su odmah pritrčale komšije koje žive u blizini mjesta nesreće ali uprkos naporima mladić je ubrzo izdahnuo. Tijelo iz olupine izvukli su vatrogasci nakon što su rasjekli lim i sjedište automobila – kazala je mještanka Pavlovca koja je željela da ostane anonimna.

Dodala je da je u vozilu sa nesrećnim Čavkom bio i pas koji nije želio da izađe iz automobila i napusti gazdu. Došla je higijeničarska služba koja ga je odvela sa mjesta nesreće.

Prema nepotvrđenim informacijama, vozač “astre” Kovačević je zadobio povredu ramena. Šta je uzrok ove saobraćajne nesreće biće poznato nakon policijske istrage.

Istog dana samo dva časa ranije u Bronzanom Majdanu kod Banjaluke u sudaru “sitroena” i kamiona “mercedes” povrijeđene su tri osobe. Kako su rekli u banjalučkoj policiji u ovoj nesreći koja se dogodila oko 20.10 časova teško je povrijeđen vozač “mercedesa” M. Š. (55) iz Banjaluke dok je suvozač u tom vozilu M. Š. (35) i vozač “sitroena” S. V. (21) iz Čelinca lakše povrijeđeni.

U saobraćajkama koje su se dogodile istog dana na području Foče i Istočnog Sarajeva povrijeđeno je pet osoba.

Jelena P. teško je povrijeđena nakon što je Marko M. upravljajući neregistrovanim motociklom “suzuki” udario u “opel astru” za čijim volanom je bio B. V. u ulici Vojvode Radomira Putnika u Istočnom Sarajevu. U ovoj nesreći koja se dogodila oko dva časa iza ponoći lakše je povrijeđen i vozač motocikla. U mjestu Luke kod Foče teško je povrijeđen i Damir Č. koji je upravljajući “škodom oktavijom” izgubio kontrolu nad vozilom i sletio niz brdo pored puta. Povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana u fočanskoj bolnici gdje je zadržan na daljem liječenju.

Osim ove kod Foče u mjestu Tihalji dogodila se još jedna saobraćajka u kojoj su povrijeđeni Gorana L. i državljanin Crne Gore Žarko K. i nakon što je muškarac upravljajući “golfom dva” sletio s puta i udario u zaštitnu ogradu. U vozilu su još bili Ivana K. i sedmogodišnji dječak koji nisu imali vidljive povrede. Iz mjere predostrožnosti sve četiri osobe zadržane su u fočanskoj bolnici.

Motociklista
Motociklista N. T. iz Banjaluke teško je povrijeđen nakon sudara sa “ford fokusom” za čijim volanom je bio T. Đ. iz Banjaluke u mjestu Surjan kod Mrkonjić Grada.

Nesreća se dogodila u nedjelju oko 19.40 časova. Šta je uzrok ove saobraćajke biće poznato nakon policijske istrage.

(Glas)