Vijesti 05.08.2016.

Banjaluka: “Nećemo imati koristi od asfaltiranja parkinga kod Gradskog mosta”

ČITANJE: 2 minute

Iako je grad Banjaluka je donio odluku da „zbog stanara“ asfaltira parking kod Gradskog mosta trenutno niko ne spominje koliku će korist od toga imati ugostitelji.

Restoran, roštiljnica i splav – tri ugostiteljska objekta na obali Vrbasa koje posjeti i po nekoliko stotina gostiju dnevno, godinama kubure sa manjkom parkinga.

 Ipak ugostitelji tvrde da od novog javnog parkinga sa 40 mjesta, čiju je izgradnju juče obznanila Gradska uprava, „neće imati koristi“.

– I sada se ovde, na nesređenom makadamu, rijetko parkiraju naši gosti, a češće građani kojima je jedino važno da je mjesto besplatno – kaže upravnik restorana „Splav“ Slobodan Janković, prizanjući da ovaj parking koriste zaposleni u sva tri lokala.

Da li će se na javnom parkingu, koji bi trebalo da bude završen  krajem sljedeće sedmice, parking naplaćivati, još se ne zna.

Poznato je međutim da je zahtjevu stanara, kojima su se pridružili i ugostitelji, udovoljeno nakon samo pola godine, dok neki njihovi sugrađani čekaju godinama rješavanje infrastrukturnih problema.

– Ovo je urbani dio grada, gde se održava i „Ljeto na Vrbasu“, a stanari se parkiraju na makadamu. Za naselje Obilićevo je značajna ova investicija, a ,nogo nam je pomogao odbornik Nenad Talić- rekao je predshednik savheta MZ Oliver Gačić.

Koliko su Taliću, koji je odbornik vladajućeg SNSD-a, u tome pomogla „poznanstva“, on nije želio da komentariše.

– Postavio sam odborničko pitanje i nekoliko puta skrenuo nadležnima pažnju na važnost investicije, kao što sam radio mnogo puta do sada – tvrdi on.

Iz Gradske uprave odgovaraju da javnu površinu asfaltiraju prvenstveno zbog stanara, te da ne znaju koliko će to koštati, „dok se posao ne završi“.

Restoran „Vrbas“ ima svoj parking

Vlasnik „Vile Vrbas“, Milko Bogdanić, kaže da nije učestvovao u inicijativi, jer „ima svojih desetak parking mhesta“, ali prizaje da to nije dovoljno za njegove goste. Dodaje da je „uređenje lokacije svakako dobro došlo“, ali da će biti zadovoljan tek kada se sruši „šarena“ baraka, koja se nalazi u blizini njegovog restorana, a gdhe su smheštene omladinske organizacije.

– To je ruglo grada, narušava izgled i smeta gostima – kaže on.

(Blic)