Vijesti 11.02.2016.

Banjaluka: Nedozvoljena prodaja polovnih automobila

ČITANJE: 1 minuta
polovna auta
Banjalučka policija je u akciji “Kupac” kontrolisala deset lokacija na području grada na kojima se prodaju polovna vozila, provjereno je ukupno 155 automobila, a u dva slučaja utvrđeno je postojanje elemenata krivičnog djela nedozvoljene trgovine, rečeno je u Centru javne bezbjednosti (CJB) Banjaluka.

Akcija je izvršena juče i nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta u ova dva slučaja biće dostavljen izvještaj Okružnom tužilaštvu Banjaluka.

Portparol CJB Banjaluka Marija Markanović rekla je  da su ovu akciju sproveli pripadnici kriminalističke policije banjalučkog CJB pod nadzorom nadležnog Okružnog tužilaštva, a u saradnji sa nadležnim inspekcijskim službama grada i Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH, zbog rasvjetljavanja krivičnih djela nedozvoljene trgovine i neovlašćenog bavljenja određenim zanimanjima.

U tri slučaja zatečene su određene nepravilnosti u vezi sa ovlaštenjem o obavljanju određene djelatnosti, te slijedi preduzimanje dodatnih mjera i radnji s ciljem utvrđivanja postojanja elemenata krivičnog djela ili prekršaja, nakon čega će postupajući organi preduzeti zakonom predviđene mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

Prilikom provjera, utvrđeno je da dva putnička vozila – “mercedes” i “kia” na jednom prodajnom mjestu nemaju neophodnu dokumentaciju, odnosno da su uvezena na nezakonit način u Republiku Srpsku, te su radnici UIO BiH oduzeli vozila.

U saopštenju se navodi da će pripadnici CJB Banjaluka u saradnji sa nadležnim organima nastaviti da preduzimaju potrebne mjere i radnje radi dokazivanja navedenih, te otkrivanja i dokumentovanja drugih krivičnih djela ili prekršaja.

(Agencije)