Vijesti 18.06.2016.

Banjaluka: Novi asfalt u devet ulica

ČITANJE: 2 minute

Putari u gradu su zasukali rukave i imaju pune ruke posla. U ulici Radoja Domanovića već je postavljen novi sloj asfalta, dok je na Bulevaru Živojina Mišića uklonjen stari pohabani kolovoz. Novo ruho dobiće čak devet ulica u užem centru grada.

Rekonstrukcije ulica i trotoara, u koje će ove godine biti uloženo 866.000 maraka, biće realizovane u naredna dva mjeseca. Da radovi dobro napreduju u petak su se uvjerili gradonačelnik Slobodan Gavranović i načelnik Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja Zoran Novaković.

– Sve ide kako smo planirali. Apelujemo na vozače da budu strpljivi zbog gužvi koje se stvaraju zbog radova – istakao je Gavranović.

Posebno se osvrnuo na glavnu ulicu u Boriku.

– Na Bulevaru Živojina Mišića narednih dana radiće se  nivelacija šahtova, a novi sloj asfalta biće postavljen u narednih deset dana. Isto će biti urađeno u dijelu ulica Srpskih ustanika, Dr Vojislava Đede Kecmanovića, Milana Radmana, Pave Radana, Miloša Matića, Krajiškoj i Vida Simurdžića – kazao je Gavranović.

Napomenuo je da je prethodnih dana urađena rekonstrukciji autobuskog stajališta u Ljevčanskoj ulici i da će to isto biti urađeno i kod “Lesnine”, sa obje strane saobraćajnice.

– U punom jeku je i rekonstrukcija trotoara u ulicama Skendera Kulenovića i Kozarskoj, a isti radovi su  planirani u ulici Kralja Petra Prvog Karađorđevića. Za rekonstrukciju autobuskih stanica i trotoara biće potrošeno oko 121.000 KM – kazao je Gavranović.

Novaković je rekao da će ove godine biti asfaltiran veći broj makadamskih saobraćajnica, na šta će biti potrošeno 204.000 KM.

– U ulici Tunjice već je počela priprema terena za postavljanje asfalta, a planirano je da isto uskoro uradimo i na većem broju makadamskih puteva – kazao je Novaković.

Istakao je da radove jedino mogu prolongirati loši vremenski uslovi.

– Počela je i izgradnja kanalizacije u ulici Slobodana Jovanovića u Centru dva, a po završetku radova i ovdje ćemo postaviti novi asfalt – kazao je Novaković.

Odzvonilo makadamima

Makadam bi uskoro trebalo da bude prošlost u dijelovima ulica Petra Velikog, Mlađe Ćusića, Nenada Kostića, Dane Ćutkovića, Kozarskoj, Živka Nježića, Bilećkoj, Prvog krajiškog proleterskog bataljona, Podgoričkoj, Šargovačkoj, Jovana Raškovića, Milana Bankovića, ulici 16. NOU brigade i drugim.

(Glas)