Magazin 17.11.2016.

Banjaluka obilježava „Evropsku noć teatra“

ČITANJE: 1 minuta

U subotu, 19. novembra, u Banjaluci će biti obilježena „Evropska noć teatra“.

Tim povodom, u svim banjalučkim pozorištima biće igrane predstave. U Narodnom pozorištu RS, u 20 časova, biće izvedena predstava „Ožalošćena porodica“ autora Branislava Nušića i Nikole Pejakovića, u režiji Nikole Pejakovića.

Banjalučko studentsko pozorište će, u 20.30 časova, na sceni u Gospodskoj ulici, organizovati izvođenje scenskog kolaža „Ćeraćemo se još“, u igri i režiji Dragoslava Medojevića, dok će ansambl Dječijeg pozorišta Republike Srpske, od 18 časova, izvesti predstavu sa svog redovnog repertoara „Mačak u čizmama“. Pored toga, u Dječijem pozorištu biće otvoren izložbeni salon muzeja lutaka od 17 do 21 čas.

U Gradskom pozorištu Jazavac, u saradnji sa Nevid teatrom, biće izvedena predstava „Pustolovine Boleta Komete“ od 18.06 časova. Takođe, od 20.44 časova, ljubitelji filozofskog stendapa i oni koji vole malo ležerniju varijantu pozorišta, imaće priliku da pogledaju predstavu „Pohvala ludosti“ po tekstu Erazma Roterdamskog u režiji i adaptaciji Gorana Damjanca, u kafe baru „Žiža“.

Inače, glavni partner i organizator manifestacije „Evropska noć teatra“ za BiH je Bosansko narodno pozorište iz Zenice.