Vijesti 14.08.2016.

Banjaluka: Obustava saobraćaja zbog Brdske auto trke

ČITANJE: 2 minute

U Banjaluci će danas, zbog Brdske auto-trke “Nagrada Banjaluke 2016” od 10 do 15 časova biti obustavljen saobraćaj na dijelu Slatinske ulice.

Dio pomenute ulice u koje će biti obustavljen saobraćaj je od skretanja za Rehabilitacioni centar “Miroslav Zotović” do skretanja za Krčmarice, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na regionalnom putu Karanovac-Kneževo, na trećem kilometru od Karanovca, u mjestu LJubačevo, zbog aktiviranog klizišta, saobraća se jednom trakom, naizmjenično.

Zbog izgradnje vijadukta “Mahovljani” na dionici auto-puta Banjaluka-Prnjavor za saobraćaj je zatvorena petlja “Mahovljani”, odnosno izlaz i ulaz sa auto-puta Gradiška-Banjaluka.

U zoni izvođenja radova kod Mahovljanske petlje na magistralnom putu Klašnice-Nova Topola izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja, a brzina kretanja ograničena na 30 kilometara na čas.

Saobraćaj će na ovoj dionici svakodnevno biti obustavljan četiri puta od 23 do 5 časova maksimalno 30 minuta. Zbog izgradnje mosta preko rijeke Ukrine u Dragalovcima, dionica regionalnog puta Gornja Vijaka dva-Razboj, saobraćaj je potpuno obustavljen za sva vozila i biće preusmjeren na alternativni pravac, lokalni put kroz selo Brestovo, gdje je aktuelna zabrana za teretna vozila preko 15 tona nosivosti.

Zbog sanacije kolovoza na dionicama magistralnog puta Karakaj dva-Drinjača i regionalnog puta Šekovići-Donje Caparde saobraća se jednom trakom uz moguće zastoje od 10 do 15 minuta. Zbog sanacije klizišta i rekonstrukcije kolovoza magistralnog puta Banjaluka (Rebrovac)-Čelinac, na području Mjesne zajednice Ada, saobraća se usporeno, jednom trakom u dužini od 800 metara.

Na području opštine Kotor Varoš u toku je rekonstrukcija i sanacija gradske vodovodne i kanalizacione mreže zbog čega je do 1. septembra izmijenjen režim saobraćaja na dionicama Čelinac-Kotor Varoš i Kotor Varoš-Obodnik. Zbog radova na istom projektu do 30. jula biće izmijenjen režim saobraćaja i na regionalnom putu Kotor Varoš-Mitrovići. Na dionici magistralnog puta Johovac-Rudanka u mjestu Johovac u toku je izmjena u odvijanju saobraćaja zbog radova na izgradnji priključaka magistralnog puta na budući autoput.

Zbog izgradnje mosta preko Šargovačkog potoka (Djevojački most) u Banjaluci do 4. decembra biće obustavljen motorni i pješački saobraćaj preko Djevojačkog mosta u Subotičkoj ulici.