Vijesti 06.06.2016.

Banjaluka: Ocu i sinu robija zbog šverca droge

ČITANJE: 1 minuta

Ova presuda donesena je nakon razmatranja žalbi Tužilaštva i odbrane na prvostepenu presudu banjalučkog Okružnog suda.

– Vijeće je obje žalbe odbilo kao neosnovane i potvrdio prvostepenu presudu Okružnog suda Banjaluka – kazala je sekretar Vrhovnog suda RS Jelena Despotović.

Radenko Zeljković je tako pravosnažno osuđen na pet godina i šest mjeseci zatvora. Njegov sin Sandro Zeljković te Riđešić i Babićeva osuđeni su na po dvije godine zatvora. Radenku je uz kaznu izrečenu za šverc droge objedinjena ranija presuda od 11 mjeseci zatvora, pa mu je izrečena jedinstvena kazna.

Prema presudi otac i  sin,  Radenko i Sandro Zeljković,  te Riđešić i Babićeva bili su dio organizovane kriminalne grupe koja je preprodavala marihuanu na području Banjaluke od januara do novembra 2014. godine. Navodi se da su drogu preprodavali na osnovu telefonskih dogovora  po cijenama od 10 do 50 maraka. U tim govorima, stoji u presudi, koristili su sleng, odnosno šatrovački govor za drogu. Marihuanu su nabavljali Zeljković senior, te Riđešić i sad već osuđeni Aleksandar Bubnjević. Osim Bubnjevića u ovom slučaju osuđen je i Dražen Malešević iz Banjaluke. Njih dvojica su priznali krivicu na osnovu čega je Malešević osuđen na tri godine, a Bubnjević na dvije godine i šest mjeseci zatvora. Svi su uhapšeni u akciji “Rosulje” banjalučke policije. Tada je policija kod Riđešića i Bubnjevića pronašla 1,1 kilogram marihuane. Oni su drogu prevozili na motoru.

(Glas Srpske)