Vijesti 14.09.2018.

BANJALUKA ODAJE POČAST Obilježavanje 27 godina od formiranja Druge krajiške brigade

ČITANJE: 1 minuta

Udruženje boraca Druge krajiške brigade Vojske Republike Srpske obilježiće sutra u Banjaluci 27 godina od formiranja ove jedinice.

Obilježavanje će početi u 11.30 časova u memorijalnom centru “Rakovačke bare” dočekom ratne zastave ove brigade, postrojavanjem preživjelih boraca i predajom raporta komandantu.

Potom će biti služen parastos poginulim borcima ove brigade i položeni vijenci na spomenik. Prije početka obilježavanja, borci će na groblju u Piskavici položiti vijence kod spomenika general-pukovniku Momiru Taliću.

-Želimo da na dostojanstven način obilježimo ovaj izuzetno značajan dan za nas borce i Republiku Srpsku i da se prisjetimo naših poginulih i nestalih saboraca. Važno je i da se borci i porodice poginulih boraca okupe i zato smo pripremili druženje uz vojnički ručak – rekao je Srni predsjednik Organizacionog odbora za obilježavanje Vladimir Ševarika.

Kroz Drugu krajišku brigadu u ratu je prošlo više od 23.000 boraca, a u temelje Srpske živote je ugradilo njih 226, dok se osam boraca i dalje vode kao nestali. Brigada je imala više od 1.500 ranjenih i povrijeđenih boraca od kojih je više od 750 ratnih vojnih invalida.

(Srpskainfo)