Sport 14.07.2016.

Banjaluka: Odgođen turnir u odbojci na pijesku

ČITANJE: 1 minuta

Turnir u odbojci na pijesku “Aquana Banja Luka 2016 – Moj Market” održaće se od 29. do 31. jula, a ne od 15. do 17. jula, kako je prvobitno planirano.

Razlog za promjenu termina smotre su loše vremenske prilike. Naime, meteorolozi za vikend u najvećem gradu Srpske najavljuju hladno i kišovito vrijeme, uz mogućnost lokalnih nepogoda, pa su organizatori bili primorani da odgode takmičenje.

” Meteorolozi su najavili izuzetno loše vrijeme, u subotu i nedjelju možemo očekivati i olujno nevrijeme, a u takvim uslovima je praktično nemoguće održati turnir. Zbog toga smo odlučili da ga prolongiramo za dvije sedmice. Zainteresovani takmičari će na vrijeme dobiti nove informacije, baš kao i ekipe koje su već prijavile učešće”, rekao je rukovodilac smotre Draško Madžar.

Prema njegovim riječima, odbojka na pijesku spada u red sportova kojima ne smetaju ekstremni vremenski uslovi.

“Mečevi se mogu igrati i na temperaturama do 40 stepeni Celzijusa, ali i po kiši. Ipak, za vikend nam dolazi oluja i ne bi bilo ugodno igrati po takvom vremenu. Turnir pokušavamo da promovišemo na pravi način, u najboljim uslovima i zato je odgađanje bilo najbolje rješenje”, zaključio je Madžar.

Smotra “Aquana Banja Luka 2016 – Moj Market” se održava u okviru Ljeta na Vrbasu. Tradicionalna manifestacija i ovog puta ima bogat sportski program koji čine nadmetanja u fudbalu za mlade, basketu, odbojci na pijesku za mlade i rekreativce, fudbalu na pijesku, trke kajak i dajak čamaca.