Sport 31.03.2017.

Okupljanje vaterpolo veterana u Banjaluci

ČITANJE: 1 minuta

Banja Luka će 8. aprila biti domaćin prvog kola Regionalne vaterpolo lige za veterane – južna divizija, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare Vaterpolo kluba Incel, koja je održana na Gradskom olimpijskom bazenu.

Konferenciji za novinare je prisustvovao i gradonačelnik Igor Radojičić. Istakao je da će Grad Banja Luka podržati ovo sportsku manifestaciju koja okuplja vaterpolo veterane.

– Ova regionalna liga uklapa se i u koncept Banje Luke kao regionalnog centra. Znate da se o tome u posljednje vrijeme mnogo govori, da želimo da se probijamo na regionalnoj sceni i da budemo prepoznatljivi. Plivački sportovi se zadnjih godina u gradu intenzivno razvijaju, za iduću školsku godinu, u saradnji sa Akvanom i Gradskim olimpijskim bazenom, pripremamo intenzivan program plivačke obuke za djecu školskog uzrasta – naglasio je Radojičić.

Regionalna vaterpolo liga je podijeljena na sjevernu i južnu diviziju. Uz banjalučki VK Incel, u južnoj diviziji će igrati: Jadran (Herceg Novi), Galeb (Makarska), Vučko (Sarajevo), Gusar (Omiš) i Stari as (Split). U sjevernoj diviziji će se takmičiti: Partizan (Beograd), Vojvodina (Novi Sad), Spartak (Subotica), Polet (Sombor), Bečej, Beograd, Pijani somovi (Beograd) i Kruna (Osijek). Liga se igra po turnirskom sistemu, a u završnici će se sastati najbolji timovi iz obje divizije.

Regionalnu vaterpolo ligu je podržala kompanija M:tel.

(unoradiobl.com)