Sport 19.05.2022.

“BANJALUKA OPEN”: “Olymp” organizuje plivački miting sa 476 takmičara iz devet zemalja

ČITANJE: 1 minuta

Plivački klub Olymp će na 14. mitingu “Banjaluka Open” da okupi 476 takmičara iz devet zemalja.

Pored domaćih takmičara, dolaze odlični plivači iz Slovenije i Italije, tako da će manifestacija i ove godine da okupi kvalitetne takmičare.

Sportski direktor kluba Miodrag Čeko ističe da je miting zadržao svoj prepoznatljiv kvalitet.

– Možemo da budemo ponosni na broj učesnika i kvalitet takmičara. Već godinama ovdje su nastupali brojni istinski asovi našeg sporta poput Čavića, Korotiškina, Higlove, Hegela te naših domaćih asova. I ove godine nam dolaze sjajni plivači izdvojio bih Janju Šegel koja je nastupila na Olimpijskim igrama. Takmičenje je u FINA kalendaru tako da je kvalifikaciono za naredna prvenstva – istakao je Čeko.

Na mitingu će nastupiti i Nikola Bjelajac koji će plivati tri discipline (50, 100 metara slobodno, 50 delfin).

– Biće paklena konkurencija na takmičenju, a za mene će ovo biti veliki izazov, jer mi je prvo takmičenje u velikim bazenima. Nadam se da ću isplivati najbolje vrijeme na 50 metara slobodno. Dobro sam radio i spreman sam da dižem formu i rezultate kroz ova takmičenja – istakao je Bjelajac.

Ovu manifestaciju podržao je i Grad Banjaluka.

– Ova manifestacija se nalazi u našem kalendaru i drago mi je što je i dobar odziv. Banjaluka je plivački centar i imamo brojne akcije kako da proširimo bazu djece ne samo za Plivački klub Olymp, već i za ostale ekipe u grad. U nedjelju nam dolazi i selektor Srbije Dejan Savić koji će biti uz projekat – školsko plivanje i vaterpolo. Imamo potencijal i treba to da se iskoristi – rekla je Mirna Savić Banjac, savjetnica gradonačelnika.

(SB)