Vijesti 27.03.2017.

Banjaluka: Osuđen pljačkaš “Tropika”

ČITANJE: 1 minuta

Banjalučki Okružni sud osudio je Nemanju Bešića /20/ iz Banjaluke na jedinstvenu kaznu zatvora od 25 mjeseci, zbog pljačke Tržnog centra “Tropik” i nedozvoljenog držanja oružja, rečeno je Srni u sudu.

Bešić je za pljačku “Tropika” u Klašnicama kod Laktaša dobio dvije godine, a za nedozvoljeno držanje oružja i veće količine municije dva mjeseca zatvora.

Presudi je prethodio sporazum o Bešićevom priznanju krivice, koji je zaključio sa Okružnim javnim tužilaštvom u Banjaluci.

Bešić je zajedno sa Željkom Krivokućom /19/ iz Laktaša i maloljetnikom čiji su inicijali S.K. iz Banjaluke, 23. avgusta prošle godine opljačkao Tržni centar “Tropik” u Klašnicama kod Laktaša iz koga su ukrali oko 1.800 KM.

Prilikom pljačke imali su fantomke na glavi.

Sud je Bešića obavezao da nadoknadi oko 600 KM štete na ime pljačke i da plati troškove suđenja.

Protiv njegovog saučesnika Krivokuće vodi se odvojen postupak u banjalučkom Okružnom sudu.

Osim pljačke “Tropika”, Krivokuća se tereti i da je, zajedno sa maloljetnicima S. K. i G. R. opljačkao benzinsku pumpu “NIS promet” u Bistrici kod Banjaluke, odakle su ukrali 570 maraka.

Bešić, Krivokuća i još dva maloljetnika uhapšeni su početkom septembra prošle godine, a optužnica je podignuta u novembru iste godine.

Protiv maloljetnika još nije okončan postupak.

(Srna)