Vijesti 15.01.2016.

Banjaluka: Otkriven Francuz sa Interpolove potjerinice

ČITANJE: 1 minuta
Interpol
Državljanin Francuske čiji su inicijali N.H. za kojim je raspisana Interpolova potjernica zbog trgovine ljudima otkriven je na području Banjaluke.

Bezbjednosno interesantno lice otkrili su inspektori za strance. Francuski državljanin je namjeravao da izvrši naknadni upis u matične knjige državljana BiH da bi izbjegao izručenje Francuskoj, saopštila je Služba za poslove sa strancima.

Operativnim radom i provjerama inspektora za strance Terenskog centra Banjaluka ustanovljeno je da je za ovim licem raspisana međunarodna potjernica Interpola iz Pariza zbog počinjenog krivičnog djela organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom trgovine ljudima na štetu više lica.

Ovo lice uhapsili su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i predali ga Sudu BiH radi sprovođenja ekstradicionog postupka.

Iz Službe za poslove sa strancima poručuju da će nastaviti sprovođenje pojačane mjere kontrole kretanja i boravka stranaca u BiH i operativnim djelovanjem davati puni doprinos bezbjednosti BiH.

(Agencije)