Sport 01.09.2016.

Banjaluka: Otvoren kamp Real Madrida

ČITANJE: 2 minute

U Banjaluci je danas otvoren fudbalski kamp slavnog Real Madrida. Narednih pet dana dječaci iz grada na Vrbasu imaće priliku da se upoznaju sa načinom rada u slavnom klubu.

Real Madrid u Banjaluci! Dosuše ne sa Ronaldom, Bejlom, Benzemom i društvom već sa trenerima iz svoje škole koji će od danas do ponedeljka dječacima iz Banjaluke i okoline predstaviti način rada u mlađim kategorijama evropskog šampiona. Sve zahvaljujući FK “Spartak” koji je domaćin kampa.

– Fondacija Real Madrid organizuje kampove po cijelom svijetu. To je takozvana desna ruka Real Madrida, koja u svim zemljama Evrope i svijeta predstavlja “kraljevski klub”, kako bi približila metodologiju rada u velikim evropskim klubovima, rekao je Aleksandar Vrhovac, predsjednik FK Spartak i domaćin kampa.

Dječaci će narednih dana raditi podijeljeni u šest grupa, koje nose imena zvijezda Madriđana: Kristjana Ronalda, Serhia Ramosa, Gareta Bejla, Luke Modrića, Karima Benzeme i Marsela. Sa dječacima će raditi treneri Hose Koto, Viktor Lopez, Alehandro Kesas, al i Zlatko Marić, predstavnik Fondacije Real Madrid.

– U ovih pet dana predstavićemo način rada u Realu, da se sa njim upoznaju i djeca koja nikad neće otići u Madrid. Jednostavno, da se djeca upoznaju sa osnovinim principima velikog kluba – jasan je Zlatko Marić.

Na kampu će učestvovati oko 120 dječaka iz Banjaluke i okoline. Oni nisu krili uzbuđenje što su dio Realove imperije.

– Navijamo za Real Madrid, volimo Kristijana Ronalda i želimo da naučimo dosta toga, uglas su rekli dječaci koji će ovih dana učestvovati na kampu.

Iz redova Realove Fondacije, ali i domaćina vjeruju da će ova saradnja prerasti u tradiciju, ali i da će neki od dječaka u perspektivi zadužiti opremu kraljevskog kluba.

(srpskacafe.com)