Vijesti 17.03.2016.

Banjaluka: Pacijenti se žale na gužve u Institutu za javno zdravstvo

ČITANJE: 1 minuta
ijz
Više pacijenata se požalilo na jutarnje gužve na prijemnom mikrobiološkom šalteru u Institutu za javno zdravstvo RS, te kažu da je u kvaru aparat za uzimanje brojeva. Iz ove ustanove poručuju da je trenutno u proceduri nabavka novog aparata.

-Nevjerovatno je da se 45 minuta čeka kako bi se predao uzorak na analizu. Pogledajte samo, postoji oprema koja omogućava uzimanje brojeva za čekanje, ali ona nije uključena ili ne radi- rekao nam je Rade Š. i dodao da umjesto da pacijenti, među kojima ima i dosta teških bolesnika, sjede i čekaju svoj red, primorani su da se guraju i svađaju s onima koji hoće preko reda.

U Institutu kažu da čine sve kako bi pacijenti bili što zadovoljniji, te da su redomat nabavili u cilju poboljšanja usluga. Tvrde da je čekanje minimalno.

-U posljednjih nekoliko mjeseci redomat nije u funkciji jer je došlo do kvara, nekoliko puta je servisiran i Institut je trenutno u proceduri nabavke novog. Svi pacijenti koji dolaze u Institut na prijemni šalter budu usluženi na vrijeme i čekanje je minimalno. Takođe, postoji i poseban šalter za prijem djece, trudnica i ratnih vojnih invalida- rekla je Milka Mrđa, portparol IZJZ RS.

Uzorci na mikrobiološkom šalteru se predaju od sedam do 11 časova, nalazi podižu od 13 do 15 časova, a pacijenti nalaze mogu podići u bilo koje vrijeme sljedeći ili neki drugi radni dan. U Institutu kažu da pacijenti imaju mogućnost prijema nalaza i putem mejla.

(NN)