Vijesti 25.02.2016.

Banjaluka: “Parkić” u novom ruhu ove godine?

ČITANJE: 2 minute
parkic banjaluka
Pješačka zona u Ulici bana Milosavljevića, od zgrade Gradske uprave do Narodnog pozorišta RS, poznata kao “parkić”, mogla bi ove godine dobiti novo ruho, tvrde nadležni.

Prema riječima Zorana Novakovića, načelnika Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja, iako finansijska sredstava nisu planirana u ovogodišnjem budžetu grada za rekonstrukciju, ipak bi moglo doći do realizacije, jer Slobodan Gavranović,  gradonačelnik, radi na iznalaženju sredstava  da taj dio  posla krene.

– Projektna dokumentacija se radi za sanaciju tog dijela ulice, a u pitanju je skidanje  kompletne površine i stavljanje granitnih ploča ili nekog drugog materijala, koji će estetski dosta bolje izgledati, a radi se o dijelu od  zgrade Gradske uprave do Narodnog pozorišta, gdje bi se stvorio plato za šetalište- istakao je Novaković.

Tim projektom došlo bi i do uređivanja bašta, te stvaranja ambijenta gdje će građani moći i šetati i odmarati.

Komentarišući ovo, Zoran Talić, odbornik PDP-a, kaže da bi urbanističkim i regulacionim planom jasno trebalo precizirati kako bi trebalo da izgleda glavna ulica u gradu.

– Ovako imamo situaciju da imamo nakarade od gradnje koje su rađene u užem centru zbog toga što  nije donesen urbanistički plan. Trebalo bi naći fino, kvalitetno rješenje koje će biti prihvatljivo i građanima i turistima, jer razvijamo grad kao turistički-  istakao je Talić.

Prema Talićevim riječima, nije prihvatljivo što su neki lokali poprimili izgled šatora, te mora biti sve ljepše na tom potezu.

Boran Bosančić, šef Kluba odbornika DNS-a, istakao je da, imajući u vidu da  je taj potez u samom centru, bilo bi dobro da se rade neka investiciona ulaganja,  te da taj dio prostora bude uređen.

Mnogi  građani smatraju da je dobra ideja da “parkić” kao najpopularnije šetalište dobije izgled kao što ga imaju šetališta u evropskim metropolama.

– Centralni dio grada treba   urediti, dodatno uljepšati da i  stranci koji dolaze u naš grad imaju šta vidjeti- kaže Nenad Talić, odbornik SNSD-a.

(NN)

Oznake: Zoran Talić