Sport 14.09.2015.

Banjaluka: Počeo ATP Čelendžer

ČITANJE: 1 minuta
atp-banjaluka

Na terenima Teniskog kluba Mladost, počela je borba za 100 atp bodova, koliko će da osvoji pobjednik banjalučkog Čelendžera. U drugo kolo, među prvima se plasirao italijanski teniser Flavio Ćipola, koji je savladao kvalifikanta Antonia Sančića sa 2 0 u setovima.

“Drago mi je što sam došao do prve pobjede. Uvijek je teško na početku turnira. Prvi set sam odigrao odlično, dok je u drugom bila prava borba na terenu. Ipak, uspio sam da savladam Sančića koji je veoma dobar tensier i veoma sam zadovoljan”, rekao je teniser Flavio Ćipola.

Ćipola je dobio specijalnu pozivnicu od organizatora, na čemu se posebno zahvalio direktoru turnira Milanu Radakoviću. Italijan je svojevremeno bio 70. na svijetu, a turniru u Banjaluci kaže uvijek se rado vraća.

“Zaista volim da dođem u Banjaluku. Imam jako visoko mišljenje o ovom turniru. Osjećam se kao da sam kod kuće, a stekao sam i prijatelje ovdje, tokom prethodnih nekoliko godina koliko dolazim”, kaže Ćipola.

U teniskom klubu sa Mladost, sa ponosom istuču da već 14.godina uspjevaju da organizuju turnir, koji je izrastao u najkvalitetniji čelendžer u regionu. Zadovoljni su i u ATP-u, koji u ulozi supervizora turnira, i ove godine predstavlja Stefan Kretoa.

Prvi nosilac na Čelendžeru u Banjaluci je španac David Himeno Traver, trenutno 78.teniser svijeta, dok je drugi favort za osvajanje turnira Marselo Granoljers koji je 4.stepenice niže na ATP listi Nagradni fond turnira u Banjaluci, iznosi 64.000 evra plus hospitaliti, a pobjedniku će pripasti 9.200 evra uz 100 bodova.

(ATV)