Vijesti 14.02.2017.

Banjaluka podržava ”Zvjezdice”

ČITANJE: 1 minuta

Grad Banjaluka i Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) spremni su i u ovoj godini da finansijski podrže Centar za podršku porodicama djece i osoba sa poteškoćama u razvoju „Dajte nam šansu-Zvjezdice“.

Ovo je rečeno na današnjem sastanku predstavnika Grada, ovog Udruženja i USAID-a, čija je i glavna tema razgovora bila nastavak podrške za projekte ovog Udruženja, saopštila je ASBL.

Vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku, Natalija Trivić istakla je na današnjem sastanku značaj rada ovog Centra, te da je budžetom Grada za ovu godinu planirana finansijska podrška.

-Raduje nas da je i USAID prepoznao kvalitetan rad ovog Centra, koji trenutno okuplja 91 porodicu djece i mladih sa poteškoćama u razvoju, te da će nastaviti da im pruža finansijsku podršku – istakla je Trivićeva, najavljujući da će u narednom periodu biti potpisan i memorandum o saradnji i podršci u radu Centra.

Direktor USAID-a za BiH, Piter Dafi izrazio je spremnost da učestvuju u finansijskoj podršci Centru „Dajte nam šansu-Zvjezdice“ i u narednom periodu, navode u sapštenju.

Predstavnici Centra zahvalili su za dosadašnju podršku, te ukazali na porast broja njihovih korisnika. Kako su istakli, uveli su i brojne novine u radu, između ostalih i rad sa djecom uz prisustvo roditelja, fizičke aktivnosti za korisnike, ples, te malu kuhinju za starije korisnike.

Na današnjem sastanku u Gradskoj upravi razgovarano je i potencijalnoj saradnji Grada Banja Luka i USAID-a na novim projektima za poboljšanje uslova života osoba sa invaliditetom, te višečlanih porodica, a koje Grad planira da pokrene u narednom periodu.

(banjaluka.info)