Vijesti 13.12.2017.

Banjaluka: Pogledajte haos u studenjaku

ČITANJE: 1 minuta

Studenti koji stanuju u paviljonima I i II i III Studentskog centra “Nikola Tesla” Banjaluka evakuišu se zbog poplave, a nastava na fakultetima je obustavljena.

U studentskim paviljonima je potpuni haos, voda je prodrla u sobe, a studenti se već polako sami evakuišu i odlaze sopstvenim prevozom iz doma iako će biti organizovan prevoz. Ogorčeni su na zakašnjelu reakciju institucija i situaciju koja ih je snašla.

Rektorat je donio odluku da nastava danas bude obustavljena do 22. decembra 2017. godine.

Nakon što je počela evakuacija studenata u I i II paviljonu Studentskog centra “Nikola Tesla” u Banjaluci, na mjesto događaja došli su Dane Malešević, ministar prosvete i kulture RS, i Luka Kecman, prorektor banjalučkog Univerziteta, kako bi vidjeli kakvo je stanje u paviljonima.

Malešević je rekao da će u narednih sedam dana biti vršena rekonstrukcija trećeg paviljona nakon čega će studenti biti smješteni u treći i četvrti paviljon.

“Molimo studente koji su stanari 3 i 4 paviljona da budu solidarni jer ćemo biti prinuđeni da ubacimo koji krevet všse u njihove sobe kako bi se najugroženiji studenti smjestili”, istakao je Malešević.

I, II i III paviljon juče su oštećeni prilikom olujnog neveremena koje je pogodilo Banjaluku, a kiša je danas napravila poplavu unutar paviljona.

(ATV, Foto: ATV, Mondo)