Vijesti 19.01.2016.

Banjaluka: Pojeftinjuje gradski prevoz

ČITANJE: 1 minuta
gradski autobus
Cijene karata u banjalučkom gradskom i prigradskom prevozu biće smanjene, jer su za­ to stečeni uslovi, rekao je gradonačelnik Slobodan Gavranović.

– Uradili smo sve potrebne analize. Ove sedmice ćemo imati Savjet potrošača nakon čega ćemo donijeti konačnu odluku na koji nivo ćemo sniziti cijenu karata u gradskom i prigradskom prevozu – istakao je Gavranović.

Razlog smanjenja cijene karata je znatno pojeftinjenje goriva.

Udruženja vozača gradskog i prigradskog prevoza i građani podržali su ovu odluku grada.

– Trenutno, realna cijena karte bi trebalo da bude niža i do 20 odsto, odnosno umjesto 1,60 trebalo bi da bude 1,30 KM. Razlog je to što je gorivo za pola godine pojeftinilo oko 40 odsto – rekao je predsjednik udruženja Draško Talijan, dodajući da su cijene goriva i dalje u padu.

Putnici ističu da je smanjenje cijena karata logičan slijed događaja ako se uzme u obzir da su cijene goriva baš pale.

– Bilo bi lijepo da dođe do smanjenja cijena karata u autobusima, ali skeptičan sam u vezi s tim. O tome se pričalo i ranije ali, nažalost, to se nije desilo. Cijene su padale, ali niko nije ni pomislio da obori cijene karata – kažu putnici.

S druge strane, autoprevoznici baš nisu oduševljeni ovom idejom. Litar dizela juče je na benzinskim pumpama koštao prosječno 1,60 KM, koliko i dnevna cijena karte u autobusima, piše Glas Srpske.

(Glas)