Banjaluka poklonila pet vatrogasnih vozila

Ključeve pet vatrogasnih vozila načelnicima opština Drvar, Bosansko Grahovo, Ljubinje, Čelinac i Kotor Varoš uručio je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

Riječ je o korištenim vatrogasnim vozilima, koja Banjaluka donira prijateljskim opštinama i koja su potpuno ispravna i mogu se koristiti.

Radojičić je kazao da su tokom ljeta mnoge opštine od Ljubinja do Drvara imale velike požare i štetu i da nisu imale dovoljno sredstava da se bore s tim, te dodao da je ovo mali znak podrške iz Banjaluke.

“Grad Banjaluka odlučio je da vatrogasna vozila dodijeli dvjema zapadnokrajiškim opštinama koje su u Federaciji BiH, a imaju slabu podršku od kantona i FBiH, Drvaru i Bosanskom Grahovu, zatim opštini koja je ove godine najviše stradala u požarima – Ljubinju, kao i susjednim opštinama Čelinac i Kotor Varoš”, rekao je Radojičić.

 

Prema njegovim riječima, Banjaluka je od 2014. godine, nakon iskustva sa katastrofalnim poplavama, mnogo ulagala u protivpožarnu i civilnu zaštitu, modernizovala, nabavljala, obučavala ljudstvo i ima povjerenike na cijelom prostoru grada.

“Dio opreme koja je knjigovodstveno rashodovana, ali još tehnički ispravna, u ovom momentu mogli smo da dodijelimo drugim opštinama. Želim da ih što manje koriste, ali da ih imaju za svaki slučaj”, rekao je Radojičić.

Goran Broćeta, načelnik Drvara, zahvalio je Radojičiću, ističući da će donirano vatrogasno vozilo biti veoma značajno za tu opštinu, koja je konstantno ugrožena od požara, a nema dovoljno sredstava u budžetu da nabavi novo vozilo.

Darko Krunić, načelnik Ljubinja, istakao je da je ovo dragocjena pomoć za tu malu i nerazvijenu opštinu, koja je izložena požarima skoro svakog ljeta.

“Želim da zahvalim gradonačelniku Banjaluke, koji je na naš zahtjev odgovorio pozitivno”, rekao je Krunić.

(Nezavisne)

86. DAN “Pravda za Davida” i večeras na Trgu Krajine

Večeras je, po 86. put, na Trgu Krajine održano okupljanje “Pravda za Davida”. ”Dragi moj sine, mi smo 20. tačka kod nadležnih institucija. Saučesništvo je teži zločin od ubistva i za to je kazna do 45 godina. Dragi moj Đakac, sine moj, rekao sam na grobu, ko god se plaši, može otići”, rekao je Davor

KONTIKI PROBUDIO AERODROM Poletio prvi avion iz Banjaluke u Tursku

Sa Aerodroma Banjaluka danas je poletio prvi avion u Tursku, a ukrcani putnici će po prvi put, bez presjednja, za samo dva sata biti u Antaliji. Banjalučani koji danas lete u Tursku na more, iskoristili su prvi od devet čarter letova agencije „KonTiki Travel“, koja je ovog ljeta oživjela banjalučki aerodrom. -Let iz Banjaluke je

FUDBALSKI SAVEZ BIH Slučaj Borac ide pred UEFA

Odluku o učešću Fudbalskog kluba Borac naredne sezone u BH. Telekom Premijer ligi Bosne i Hercegovine donijeće Evropske fudbalske asocijacija (UEFA), odlučeno je na današnjoj sjednici Izvršnog odbora Nogometnog / Fudbalskog saveza BiH. Na ovakav potez u bh. kući fudbala odlučili su se nakon što su iz banjalučkog kluba zatražili zaštitu zakonitosti od Izvršnog odbora,

KOD GRADSKOG MOSTA GRADE HOTEL Nakon Nove Varoši stiže još primjedbi na regulacioni plan

Regulacionim planom za interpolaciju objekata društvenog sadržaja u Obilićevu se namjerava srušiti baraka koju godinama koristi omladinski centar„Zdravo da ste“, a umjesto nje graditi hotel. Ovaj regulacioni plan koji predviđa izmjene na sedam lokacija u gradu izazvao je pravo negodovanje u Banjaluci, a nakon pobune mještana Nove Varoši, primjedba je stigla i od organizacije „Zdravo