Vijesti 20.04.2016.

Banjaluka: Pokrao oca, potrošio sve na kocku i alkohol, pa izbjegava Sud

ČITANJE: 1 minuta

sud

S obzirom na to da se Vladimir Drinić (41) iz Trna, koji je optužen da je od oca Branka ukrao blizu 90.000 maraka, nije odazvao na suđenje, banjalučki Okružni sud izdao je naredbu da ga prinudno dovedu.

Stoga je i početak suđenja mlađem Driniću, koji je Sud izbjegavao i ranije, te je na izjašnjenje o krivici došao pijan, odgođen. Prema optužnici, Vladimir Drinić je oca opljačkao 31. avgusta 2014. godine u Vilusima, kod Banjaluke, tako što se popeo na krov očeve kuće kroz otvor na crijepu, koji je sam napravio, ušao u sobu i iznio oko 90.000 maraka u raznim apoenima i valutama.

Olga Pantić, predsjednica Sudskog vijeća, potvrdila je da je optuženi primio pozivnicu da dođe na Sud, ali nije htio da je preuzme. Pantićeva je naglasila da će optuženi morati da plati sve troškove koji su nastali jer je suđenje odgođeno. Tokom istrage je utvrđeno da je Vladimir novac koji je ukrao potrošio uglavnom na raskošan život, odnosno na kocku i alkohol.

Osim za tešku krađu, on je optužen i za nedozvoljeno posjedovanje oružja i eksplozivnih materija, pošto je policija kod njega našla detonatorske kapisle, policijsku palicu, te majicu specijalaca.

Vladimir Drinić je otkriven na vještačenju DNK tragova koje je iza sebe, tokom krađe, ostavio u kući oca Branka, a koji je ispričao da mu je nestala sva ušteđevina koju je godinama sticao. Branko Drinić je penzioner koji je novac stekao u Njemačkoj, gdje je radio duže od 30 godina.

(Nezavisne)