Vijesti 04.03.2016.

Banjaluka: Policajci tukli ratnog invalida?

ČITANJE: 2 minute
policijska_brutalnost
Milan Popović (43) iz Banjaluke optužio je policajce stanice u Lazarevu da su ga u protekla tri mjeseca čak dva puta brutalno pretukli bez, kako tvrdi, ikakvog povoda!

Popović tvrdi da je prvi put pretučen 19. decembra prošle godine, nakon što ga je policija zatekla u kafiću “Vanila” u naselju Lazarevo.

– Tražili su da me legitimišu i bez pogovora sam dao dokumente. Potom su mi rekli da moram napustiti lokal i odgovorio sam da nije problem, ali da me prvo puste da popijem piće. Nisu mi dozvolili, već su mi naredili da odmah izađem. Stavili su mi lisice na ruke i poveli me ka službenom vozilu. Prilikom ulaska u vozilo, jedan od njih me je gurnuo i glavom sam udario od gornju ivicu vozila. Pitao sam čemu to guranje, na šta su mi odgovorili da ću tek “vidjeti svoje” kada dođemo u stanicu – priča Popović.

On ističe da su ga po dolasku u stanicu ta dva policajca brutalno pretukla. Objašnjava da mu nakon toga nisu dozvolili da ode na pregled u bolnicu, iako su mu povrijedili bubnu opnu. Umjesto toga, odveli su ga u CJB Banjaluka, gdje je prenoćio u sobi za zadržavanje. Tek mu je tu omogućen ljekarski pregled, koji je obavila ekipa hitne pomoći.

Nakon što je ujutro pušten na slobodu, Popović kaže da je prikupio dokumentaciju o povredama i slučaj prijavio Unutrašnjoj kontroli MUP-a RS.

– Borac sam prve kategorije, ratni vojni invalid i imam posttraumatsko oboljenje, pa mi je sve to veoma teško palo – kaže Popović.

Dodaje da je drugi put pretučen 25. februara u dvorištu porodice Petković u banjalučkom naselju Lazarevo. Tvrdi da ga je tada pretukao isti policajac, koji ga je tukao i 19. decembra, ali njegovo ime mu nije poznato. Popović tvrdi da ni tada ničim nije izazvao policajce, niti su imali povod da ga napadnu.

U CJB Banjaluka odbacuju Popovićeve optužbe tvrdeći da je policija 19. decembra pozvana u kafić “Vanila” od vlasnika tog objekta zbog narušavanja javnog reda i mira.

– Po ulasku u lokal, policija je zatekla Milana Popovića u alkoholisanom stanju kako galami na konobara. Nakon toga se oglušio o naredbu patrole da prestane s narušavanjem reda i mira, a policajce je vrijeđao. Oni su ga uhapsili, uz sredstva prinude, i odveli ga u stanicu gdje je Popović sam sebi nanio povrede – tvrde u CJB Banjaluka.

Međutim, nisu željeli da otkriju na koji način je Popović sam sebe povrijedio, navodeći da je odbio ljekarsku pomoć i alko-test.

U policiji su potvrdili da je Popović ponovo uhapšen 25. februara ove godine kada je, kako tvrde, zajedno sa više osoba nakon jedne intervencije napao policajce, tukao ih i trgao im uniforme.

(Press)