Vijesti 11.08.2016.

Banjaluka: Policiji se predao odbjegli Goran Milanović

ČITANJE: 2 minute

Goran Milanović (24) iz Banjaluke, osumnjičeni za više teških krivičnih djela, predao se jutros banjalučkoj policiji u pratnji advokata Milice Cvijanović.

Milanović se u bjekstvu nalazio od 6. februara 2015. godine i učešća u pucnjavi ispred kafe bara “K4” u Banjaluci. Tada je u butinu ranjen radnik obezbjeđenja Mile Plejić (37), a Milanoviću je na teret stavljeno krivično djelo izazivanje opšte opasnosti.

U međuvremenu policija ga je osumnjičila i za tešku krađu, odnosno provalu u benzinsku pumpu u Kosjerovu kod Laktaša koja se dogodila 19. jula ove godine kada su ukradene cigarete i novac. I tada je za njim rapisana potjernica i tokom potrage istražioci su došli do informacija da se Milanović krije u stanu u ulici Krajiških brigada u Laktašima. Po nalogu banjalučkog Osnovnog suda 28. jula izvršen je pretres spornog stana, ali umjesto bjegunca u njemu je pronađeno 850 grama marihuane, što je takođe Milanoviću stavljeno na teret.

– U stanu je pronađeno 12 paketa marihuane, ukupne težine 850 grama, mobilni telefon i više SIM kartica. Nađena je i odjeća za koju postoji indicija da je korišćena u pljački pumpe, kao i drugi predmeti iz tog krivičnog djela koji će poslužiti kao dokaz u daljem postupku – saopštila je tada policija.

U CJB Banjaluka navode da će Milanović nakon kriminalističke obrade biti predat u nadležnost Sudske policije, jer mu je odlukom suda određen jednomjesečni pritvor zbog krivičnog djela izazivanja opšte opasnosti.

Međutim, Milanovićev branilac Milica Cvijanović očekuje da će on uskoro biti pušten da se brani sa slobode.

– Prije nego što se javio policiji moj branjenik se 28. jula ove godine javio Okružnom tužilaštvu u Banjaluci. Tada je dao izjavu zbog djela koje mu je stavljeno na teret, a predmetni tužilac je rekao da će zatražiti ukidanje mjere pritvora. Dopis o tome dostavljen je Osnovnom sudu i sada čekamo odluku o ukidanu pritvora – rekla je Cvijanovićeva.

(srpskacafe.com)