Vijesti 27.08.2016.

Banjaluka položila ispit humanosti: Đorđe Krčmar od ponedeljka počinje da radi!

ČITANJE: 2 minute

Zahvaljujući Saši Triviću, vlasniku „Krajina klasa“, Đorđe Krčmar iz Janje u ponedeljak počinje da radi.

Samo dan nakon pisanja „EuroBlica“ o dvadesetjednogodišnjem mladiću koji je bez novca i dokumenata, stopirajući, iz Janje došao u Banjaluku trbuhom za kruhom, sreća mu se osmjehnula. Dobio je posao pomoćnog radnika u „Krajina klasu“.

– Prezadovoljan sam, presrećan. Ovo nema nigdje nego kod nas. Ovo je velika sreća – tako govori Đorđe, nekoliko sati nakon što mu je Trivić obećao posao, početnu platu od 400 do 500 KM i smještaj u Debeljacima.

Đorđe skromno kaže da će mu zarada biti više nego dovoljna, a Banjalučani se već šale da je sada red da mu nađemo i djevojku.

Saša Trivić je potvrdio da je mladiću obezbjedio radno mjesto, ako u ponedeljak dođe na posao.

– Imamo iskustva se djecom iz doma, jer su i prije radili kod nas. Problem je što često u ustanovi budu prezaštićeni, drugi brinu o svemu umjesto njih, pa se ne snađu kada sami moraju da raspoređuju ono što zarade i planiraju – kaže Trivić i dodaje da se nada da će Đorđe uspjeti, jer je već živio sam, bez tuđe pomoći.

Ništa od ovoga se, vjerovatno, ne bi ni desilo, da Đorđe, spletom okolnosti, u Banjaluci nije upoznao vršnjaka Nenada Vrljanovića.

Nenad je Đorđa pronašao gladnog, bolesnog i promrzlog na Vrućici, u banjalučkom naselju Srpske Toplice. Dao mu je topao krevet, platio liječenje i dva dana vozio od pekare do pekare, dok Đorđu nisu našli posao.

– Bio sam optimista da ćemo uspjeti, ali ipak se nisam nadao da će to biti ovako brzo – kaže Nenad.

Đorđe je, inače, dijete poginulog borca, majka ga je ostavila kada je imao sedam godina i preudala se, a on odrastao u Domu za nezbrinutu djecu „Rada Vranješević“. Prije tri mjeseca umro mu je i deda, jedini preostali srodnik.

Zahvaljujući Saši Triviću, Đorđe će za mjesec dana primiti prvu platu i moći da se brine sam o sebi, a zahvaljujući njemu i Nenadu, Banjaluka je položila ispit humanosti.

(EuroBlic)