Politika 04.11.2016.

Banjaluka: Potpisan koalicioni sporazum

ČITANJE: 2 minute

Danas je potpisan koalicioni sporazum o vršenju lokalne vlasti u Banjaluci u naredne četiri godine između SNSD-a, DNS-a, SP-a, Ujedinjene Srpske i odbornika izabranog iz reda nacionalnih manjina Saše Čudića.
Njima će se pridružiti, kao 21. odbornik skupštinske većine i Milenko Jaćimović, koji je u ponedjeljak napustio Ujedinjenu Srpsku, te će u Skupštinu Grada ući kao nezavisan kandidat.

– Ovaj sporazum je nastavak predizborne saradnje. Skupštinska većina je stabilna i ima 21 odbornka, budući da me je Milenko Jaćimović, kada je napustio Ujedinjenu Srpsku, obavijestio da će podržati skupštinsku većinu – kazao je Radojičić.

U Sporazumu o formiranju gradske vlasti u gradu Banjaluci za mandatni period 2016-2020 godina, Aneksom 2 navedeno je da partneri podržavaju prijedlog gradonačelnika o reorganizaciji odjeljenja i odsijeka u Gradskoj upravi, a nova struktura imaće 13 odeljenja.

Kako se navodi u sporazumu, SNSD će predložiti načelnike: Odjeljenja za opštu upravu, Odjeljenja za ekonomski razvoj i strateško planiranje, Odjeljenja za finansije, Odjeljenja za saobraćaj i puteve, Odjeljenja za stambeno komunalne poslove, Odjeljenja komunalne policije, Odjeljenja za inspekcijske poslove, kao i Službu za zajedničke poslove.

DNS-u pripadaju načelničke funkcije Odjeljenja za prostorno uređenje i Odjeljenja za boračko invalidsku zaštitu, SP-u Odjeljenje za obrazovanje, zdravstvo, sport i omladinu i Odjeljenje za privredu, dok će Ujedinjena Srpska preuzeti Odjeljenje za kulturu, turizam, socijalnu zaštitu i udruženja građana kao i funkciju sekretara u Skupštini grada.

Uz pomenute Čudića i Jaćimovića, u banjalučkoj Skupštini će biti još 11 odbornika SNSD-a, četiri DNS-a, tri SP-a, dok će Ujedinjena Srpska imati jednog predstavnika.

Opoziciju će činiti četiri odbornika NDP-a, te po tri odbornika SDS-a i PDP-a.

(banjaluka.net)