Vijesti 28.12.2015.

Banjaluka: Praznični red vožnje na Autobuskoj stanici

ČITANJE: 2 minute
Autoprevoz BL
U vrijeme novogodišnjih i božićnih praznika broj polazaka autobusa za međunarodne linije biće sveden na minimum.

Kako su objasnili u upravi Autobuske stanice linije će biti redukovane u četvrtak, 31. decembra, u večernjim časovima i petak, 1. januara 2016, u jutarnjim za Novu godinu.

Međutim, redovnih polazaka neće biti ni na Badnji dan, u srijedu, 6. januara, u večernjim časovima i na Božić, 7. januara u jutarnjim časovima.

-Autobusi prevoznika “Neobas” i “Autoprevoz” uoči Nove godine neće saobraćati za Beograd u 21 čas preko Bijeljine i 23.30 časova preko Hrvatske. Takođe, ni sutradan neće biti polazaka za Beograd preko Gradiške u 6.15 časova- rekli su u Autobuskoj stanici.

Dodali su da polazaka za Beograd na Badnji dan neće biti u 21 čas preko Bijeljine i 23.30 časova preko Hrvatske, dok na Božić putnicima neće biti na raspolaganju autobus u 6.15 časova.

U prevozničkom preduzeću “Golub” ističu da 31. decembra 2015. i 1. januara 2016. neće biti polazaka za Štutgart, dok će autobusi za Beč redovno saobraćati.

-Kad su u pitanju polasci za Beograd, što se tiče naših autobusa, polazaka neće biti uoči Nove godine i 1. januara sve do 9.30 časova- rekli su u ovom preduzeću.

Takođe, i kod drugih prevoznika koji saobraćaju sa Autobuske stanice polasci će biti redukovani pa zato preporučuju da se na put krene dan prije praznika.

Na Željezničkoj stanici su rekli da nema nikakvih izmjena za vrijeme praznika pa će tako vozovi saobraćati po uobičajenom redu vožnje.

-Mi smo 13. decembra napravili izmjene u redu vožnje koje su se odnosile na manja pomjeranja od po nekoliko minuta, između ostalog, brzi voz za Zagreb umjesto u 15.30 časova u narednoj godini kreće u 15.09 minuta- rekli su na Željezničkoj stanici.

Dodali su da je ovaj novi red vožnje na snazi do 10. decembra 2016. godine, kao i da je zbog praznika povećan broj putnika.

Stanovnicima koji su planirali da za Novu godinu otputuju u inostranstvo moraće na put krenuti ranije.

-Za predstojeće praznike planirao sam da otputujem u Njemačku kod rođaka. Pošto radim 30. decembra, to sam mislio učiniti sutradan, ali sad je to nemoguće- rekao je Bojan Marković.

Gradski prevoz

Za predstojeće praznike biće redukovani polasci i kad je u pitanju gradski i prigradski saobraćaj.

Naime, autobusi gradskog i prigradskog saobraćaja za vrijeme praznika saobraćaće po prazničnom režimu.

Pored toga, tokom novogodišnje noći, 31. decembra i 1. januara, na linijama broj jedan, tri, šest, osam, 13A, 13P, 13B, 14 biće organizovan besplatan prevoz putnika.

(Glas)