Vijesti 25.01.2016.

Banjaluka pred raskidom ugovora sa gradskim prevoznicima

ČITANJE: 2 minute
banjaluka-opstina
Banjalučka gradska uprava raskinuće ugovore sa prevoznicima ako ne snize cijene karata u gradskom prevozu sa 1,60 KM na 1,30 KM.

I pored rekordnog pojeftinjenja goriva prevoznici su se, na sastanku sa gradskim vlastima, tome oštro usprotivili. Tvrde da bi ih tih 30 feninga manje odvezlo u propast. To baš i nije bio argument nadležnima koji kažu da više – nema pregovora.

– Nemam više namjeru da razgovaram, što se mene lično tiče. Jedino što sada hoću je da provedem proceduru i ako tada odbiju cijenu koja treba da bude, tad se stiču uslovi za dalje sve aktivnosti, tj. onda su se stekli uslovi za raskid ugovora- naglasio je Zoran Novaković, načelnik Odjeljenja za stambene i komunalne poslove i poslove saobraćaja.

Ne odustaju ni prevoznici. Danima poručuju da ih, zapravo, niko ništa i nije pitao u ovoj priči. Htjeli smo mi, ali na naše pozive nisu odgovarali. Nudili su kompromis i pojeftinjenje od šest odsto za koje u Gradskoj upravi ne žele ni da čuju.

Oglasio se i gradonačelnik i poslao jasnu poruku – cijena karte mora da prati pad cijene goriva.

– Sve ukazuje da je cijena goriva drastično pala, da je učešće goriva prema onome što mi imamo u cijeni karte 80 odsto kod prevoznika. Moramo voditi računa o svojim potrošačima. Jer šta će biti ako potrošači kažu ‘e sad nećemo više da koristimo autobuski prevoz’?- pita se Slobodan Gavranović, gradonačelnik Banjaluke.

Za to vrijeme, oni koji se i voze autobusima, pojeftinjenje čekaju kao ozebli sunce. Svi već znaju da je gorivo otišlo dolje pa svako za sebe računa idealnu cijenu karte gradskog prevoza.

Odluku o pojeftinjenju grad će donijeti naredne sedmice. Ako se i raskinu ugovori sa prevoznicima smatraju da bi bilo dobro osnovati gradsko saobraćajno preduzeće.

(Atv)