Vijesti 04.01.2016.

Banjaluka: Predložen pritvor za Mihajlovića i Vekića, učesnike pucnjave u naselju Borik

ČITANJE: 1 minuta
tuzilastvo
Banjalučki Okružno tužilaštvo predložio je pritvor za Nemanju Mihajlovića (21) i Dinu Vekića (24) iz Banjaluke koji su osumnjičeni za više krivičnih djela počinjenih 27. decembra u ugostiteljskom objektu u ovom gradu, saopšteno je iz tužilaštva.

Mihajlović je osumnjičen za ubistvo u pokušaju, u sticaju sa krivičnim djelom tjelesna povreda i krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Drugoosumnjičeni Vekić se tereti za krivično djelo učestvovanje u tuči u sticaju sa krivičnim djelom laka tjelesna povreda.

Osumnjičeni su 27. decembra, pola časa nakon ponoći, u Banjaluci u Ulici Vase Glušca uz upotrebu pištolja i drugih nepoznatih tupo-tvrdih predmeta i fizičke snage nanijeli tjelesne povrede licima čiji su inicijali V.O, B.B, K.S, K.M. i P.S.

Pritvor je predložen zbog postojanja opasnosti od bjekstva osumnjičenih i zbog osnovane bojazni da će Mihajlović i Vekić uništiti i sakriti dokaze i tragove važne za krivični postupak.

Mjere pritvora su predložene i zbog postojanja naročitih okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni ometati krivični postupak uticajem na svjedoke.

(Agencije)