Vijesti 26.10.2016.

Banjaluka preplavljena lišćem, nakon kiše trotoari postaju opasni i klizavi!

ČITANJE: 2 minute

Brojni stanovnici najvećeg grada Srpske žale se da se lišće sa trotoara neredovno čisti, zbog čega predstavlja opasnost, jer je veoma klizavo.

Banjalučani kažu da radnici „Čistoće“ uglavnom čiste centar grada, dok su aleje u drugim naseljima, poput Obilićeva, Starčevice i Rosulja preplavljene opalim lišćem.

– Svako jutro sa majkom, koja je starija, bolesna žena šetam pored Ekonomskog fakulteta i zadnja tri-četiri dana od lišća se ne može proći. Jesen jeste lijepa, ali ovo je i opasno, naročito poslije kiše. Nadležno preduzeće redovno treba da čisti sva šetališta i aleje, a ne samo jezgro grada- kaže jedna Banjalučanka.

Milan Plavšić, tehnički direktor „Čistoće“ smatra da su ulice dobro očišćene i da „građani koji se žale vjerovatno imaju čisto dvorište“.

– Po nalogu Gradske uprave, odnosno resornog odjeljenja čistimo svaki dan, sve dijelove grada, ali za sat vremena lišće opadne i kao da nismo ništa radili- kaže Plavšić.

Zoran Novaković, načelnik Odjeljenja za komunalne, stambene poslove i poslove saobraćaja, navodi da se lišće čisti po unapred utvrđenom planu, ali da je problem što ga još uvijek ima mnogo na drveću.

-Narednih dana u planu je čišćenje trotoara i šetališta u Aleji Svetog Save, te ulicama: Jovana Dučića, Kralja Petra Prvog Karađorđevića, Cara Dušana i dalje prema planu- pojašnjava Novaković.

Za uklanjanje lišća 25.000 KM

Ovogodišnjim Programom zajedničke komunalne potrošnje za sakupljanje lišća sa uređenih i neuređenih javnih zelenih površina: uz saobraćajnice, između trotoara, uz rijeke i potoke, te u stambenim naseljima, izletištima i oko spomen-groblja predviđeno je 25.000 maraka.

(EuroBlic)