Vijesti 02.12.2016.

Banjaluka prikuplja pomoć za osmogodišnju Elenu Rakić

ČITANJE: 1 minuta

Banjalučki Odbor za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji pokrenuo je akciju prikupljanja pomoći za liječenje osmogodišnje Elene Rakić iz Kosovske Mitrovice koja uskoro treba da bude podvrgnuta trećoj transplantaciji matičnih ćelija u Kijevu.

Elena boluje od psihomotornog usporenog razvoja, a jedna transplantacija košta 10.500 evra plus ostali troškovi koji nisu mali.

Svi koji žele i imaju mogućnosti mogu pomoći liječenje ove djevojčice uplatom sredstava na žiro račun: 555-10000186096-12 sa naznakom Pomoć za liječenje Elene Rakić.

Odbor za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji, koji djeluje u okviru Udruženja građana “Veterani FK `Vrbas` i prijatelji” Banjaluka, i ove godine sprovodi humanitarnu akciju “Humanošću za osmijeh srpske djece Kosova i Metohije” s ciljem prikupljalja paketića.

U odboru navode da će pokloni srpskoj djeci u slatkišima i školskom priboru biti uručeni poslije Nikoljdana od 21 do 23. decembra.

“Odbor i Udruženje građana `Veterani FK Vrbas i prijatelji` u višegodišnjim akcijama, zahvaljujući humanosti dobrih ljudi, na Kosmet su otpremili skoro deset hiljada paketića i obradovali mnogu djecu i pomogli liječenje sedmoro srpske djece sa Kosova i Metohije”, podsjećaju u ovom odboru.

(mojabanjaluka.info)