Vijesti 06.05.2016.

Banjaluka: Promocija kampanje “Evromelanoma”

ČITANJE: 1 minuta
koza evromelanom
Na banjalučkom Trgu Krajine za ponedjeljak, 9. maja, zakazana je javna promocija kampanje “Evromelanoma” s ciljem prevencije i rane dijagnoze raka kože, prije svega, melanoma, najmalignijeg karcinoma u humanoj patologiji.

Kod Robne kuće “Boska” od 10.00 do 17.00 časova biće postavljena dva štanda sa promotivnim materijalom kampanje, saopšteno je iz Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske. U periodu od 11.00 do 14.00 časova biće postavljene dvije mreže za badminton gdje je predviđeno učešće djece jednog od nižih razreda Osnovne škole “Ivo Andrić” u igranju badmintona te crtanju plakata o temi “Kako zamišljamo ozonski omotač?”.

Kampanja će biti nastavljena u Klinici za kožne i polne bolesti UKC-a od 10. do 13. maja u kabinetu za dermoskopiju, gdje će ljekari u dvije smjene organizovati besplatne preglede za građane, a s ciljem podizanja svijesti o načinima prevencije raka kože i mogućnošću preventivnog dermoskopskog pregleda. U svim gradovima Srpske i BiH kampanja “Evromelanoma” biće održana od 9. do 13. maja.

U kampanji će učestvovati više od 35 javnih zdravstvenih ustanova u BiH, te više od 70 dermatologa zaposlenih u javnim i privatnim zdravstvenim institucijama BiH. Organizatori kampanje su Evropska dermatovenerološka asocijacija, Svjetska zdravstevana akademija, Evropska dermatoonkološka asocijacija, Evropska Evromelanoma organizacija, te Udruženje za prevenciju i borbu protiv raka kože, melanoma u BiH.

(Agencije)