Vijesti 17.05.2016.

Banjaluka: Pronađeno oružje, municija i eksploziv

ČITANJE: 1 minuta
oruzje
Policija je tokom pretresa kuće i pomoćnih objekata, vlasništvo lica čiji su inicijali N.K. /47/, u banjalučkom mjestu Saračica, pronašla pušku M-48, jednu poluautomatsku, te dvije automatske puške, tri ručne bombe, 200 grama eksploziva, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Banjaluka.

Pronađeno je i 12 praznih okvira od automatske puške, komad plastičnog eksploziva M-71, vojni nož od automatske puške, vojni nož od puške M-48, tri nastavka za tromblon, dvije električne detonatorske kapisle, više komada municije raznog kalibra i druge opreme.

Protiv lica N.K biće podnesen izvještaj Okružnom tužilaštvu Banjaluka zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja i eksplozivnih materija.

Dvadesetdvogodišnjak iz Banjaluke čiji su inicijali M.K. uhapšen je jer je policija u njegovom automobilu pronašla dva pištolja.

Policija je juče u automobilu “reno talija” u Banjaluci pronašla dva pištolja nepoznate marke, jednu rukavicu i dvije trenerke, a M.K. je nakon kriminalističke obrade pušten.

(Agencije)