Vijesti 18.11.2016.

Banjaluka: Protest protiv NATO pakta u nedjelju

ČITANJE: 1 minuta

Građani Banjaluke, putem društvene mreže „Fejsbuk“, za nedjelju u 15 časova kod „Akvane“ zakazali su mirno okupljanje protiv NATO pakta.

Kako je navedeno na stranci „Stop NATO propagandi u Banjaluci“, povod su reklamni bilbordi koji se danima mogu vidjeti u najvećem gradu Srpske.

“U posljednjih nekoliko dana svjedoci smo propagande NATO pakta u našem gradu. Reklamni blokovi na radio stanicama i bilbordi sa sadržajem podrške ulasku BiH u ovu zločinačku organizaciju se nalaze na nekoliko mjesta u Banjaluci. Ovim okupljanjem želimo da izrazimo negodovanje povodom postavljanja ovih bilborda, a samim tim i protivljenje ulasku u NATO”, stoji na stranici koja organizuje protest.

Na stranici navode razloge zbog kojih se protive ulasku u NATO.

“Ulaskom u NATO bili bismo primorani voditi ratove u tuđe ime, protiv država i naroda sa kojima nemamo konflikte. NATO je izvršio agresiju na srpski narod bombardovanjem 1999. i dan danas sije smrt po svijetu. Ulaskom u NATO našli bismo se na meti terorističkih napada. NATO pakt obećava ekonomski rast i prosperitet, što je obmana jer članice poput Rumunije i Bugarske imaju jedan od najnižih životnih standarda u Evropi”, poruka je organizatora skupa.

(ATV)