Banjaluka prva u BiH u “In your pocket” zajednici

Banjaluka je prvi grad u BiH koji je dobio međunarodno priznat turistički vodič “Banjaluka in your pocket” i time svoje mjesto ucrtao na bogatoj “In your pocket” turističkoj mapi, rečeno je juče na predstavljanju ovog vodiča.

Grad na Vrbasu će od sada biti dostupniji turistima iz cijelog svijeta, koji će jednim klikom moći saznati sve što ih zanima o Banjaluci na veb-sajtu ili aplikaciji “In your pocket”, a štampano izdanje će ih čekati na svim relevantnim lokacijama u gradu.

Branko Kecman, nosilac franšize za BiH iz kompanije “Advantis konsalting”, koja je izradila ovaj vodič, rekao je da je ovo prvi put da je jedan grad u BiH dobio međunarodno priznat vodiči.

“‘In your pocket’ je međunarodno priznati turistički vodič prisutan u više od 200 gradova u Evropi i svijetu,  a sada je prisutan i u jednom gradu u BiH. Želimo da na ovaj način privučemo turiste u Banjaluku”, rekao je Kecman.

Dodao je da će turistima ovaj vodič, štampan u 30.000 primjeraka, biti dostupan u muzejima, restoranima, kafićima, hotelima, turističkim organizacijama, kao i na aerodromu.

Nada Jovanović, direktor Turističke organizacije RS (TO RS), rekla je da je “In your pocket” prije svega vodič za mlade.

“Ciljna grupa ovog vodiča su mladi ljudi iz Evrope i svijeta. Prvi vodič ‘Banjaluka in your pocket’ je obuhvatio i 60 kilometara okoline grada. Banjaluka i RS su prepoznate kao outdoor destinacije i mi se obraćamo toj ciljnoj grupi”, kazala je Jovanovićeva.

Neven Stanić, načelnik Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku, kazao je da je grad sa Turističkom organizacijom Banjaluke podržao izradu ovog vodiča.

“Smatramo da je ovo inovativan i moderan pristup privlačenja turista i prikazivanja turistima važnih lokacija u gradu, bile to znamenitosti, restorani, tržni centri ili prirodne ljepote”, rekao je Stanić.

Istakao je da nakon izrade ovog vodiča očekuju i veće posjete turista.

“Vodič je prije svega namijenjen mlađim ljudima koji gledaju prvo gdje mogu jeftino da doputuju avionom pa tek onda misle o sadržaju. Mi smo upravo u tome komparativni, jer sada imamo jeftine letove sa ‘Ryanairom'”, zaključio je Stanić.

“In your pocket” dolazi u još desetak gradova

Očekuje se da će međunarodno priznati turistički vodič “In your pocket” uskoro zaživjeti i u još nekoliko gradova širom BiH.

Branko Kecman, nosilac franšize za BiH iz kompanije “Advantis konsalting”, koja radi na izradi ovih vodiča, kazao je da je vodič “Banjaluka in your pocket” samo početak, te da su već odabrane još tri lokacije u RS koje će dobiti svoje vodiče.

“Radićemo vodiče u Trebinju, Foči i Višegradu. Takođe, u planu su vodiči u Sarajevu, Bihaću, Tuzli, Jajcu i Mostaru”, rekao je Kecman.

(Nezavisne)

Otkrivena velika laboratorija za proizvodnju droge u Banjaluci

Policijski službenici Uprave za organizovani kriminalitet MUP-a Republike Srpske, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, sproveli su na području grada Banjaluka operativnu akciju “Unikat”. U akciji je pronađena velika laboratorija za proizvodnju marihuane i uhapšene su četiri osobe. U pitanju je vještačka laboratorija za proizvodnju skanka u kojoj je, prema procjenama, pronađena oko tona droge.

STRUČNJACI POKAZALI KAKO OPLEMENITI PROSTOR: Umjetnička djela zamjenjuju sive zidove

Gradnja mreže javnih česmi u centralnom dijelu Banjaluke te oslikavanje tri prolaza u Gospodskoj ulici među prvim su idejama koje bi trebalo da budu ostvarene ove godine u sklopu projekta “Male intrevencije” (MI). Te i druge ideje uz moto “Manje je više” osmislio je tim stručnjaka iz oblasti arhitekture, urbanizma, pejzažne arhitekture i građevinarstva s

TRG KRAJINE Stanivuković prikuplja potpise za dvije peticije

“Ne borimo se samo protiv zagađenja piralenom, niti samo za pravo građana na slobodu okupljanja, uključujući i pravo na okupljanje na Trgu Krajine u Banjaluci. Mi se borimo za promjenu sistema.” Izjavio je ovo narodni poslanik PDP Draško Stanivuković, na Trgu Krajine, gdje je u toku prikupljanje potpisa za podnošenje dvije građanske inicijative – jedna

Besplatan kurs meditacije i pozitivnog razmišljanja u Banjaluci

Radionica “Moć pozitivnog razmišljanja” i kurs meditacije koje će voditi Mirko Prljić održaće se u petak, subotu, nedjelju i ponedjeljak u holističkom centru Ananda.  Porijeklom iz Bosne i Hercegovine, mašinski inžinjer po struci, Mirko zadnjih 49 godina živi u Južnoj Africi. Već 30 godina  praktikuje meditaciju i osobni razvoj i trenutno vodi Brahma Kumaris centar za meditaciju