Banjaluka prva u BiH u “In your pocket” zajednici

Banjaluka je prvi grad u BiH koji je dobio međunarodno priznat turistički vodič “Banjaluka in your pocket” i time svoje mjesto ucrtao na bogatoj “In your pocket” turističkoj mapi, rečeno je juče na predstavljanju ovog vodiča.

Grad na Vrbasu će od sada biti dostupniji turistima iz cijelog svijeta, koji će jednim klikom moći saznati sve što ih zanima o Banjaluci na veb-sajtu ili aplikaciji “In your pocket”, a štampano izdanje će ih čekati na svim relevantnim lokacijama u gradu.

Branko Kecman, nosilac franšize za BiH iz kompanije “Advantis konsalting”, koja je izradila ovaj vodič, rekao je da je ovo prvi put da je jedan grad u BiH dobio međunarodno priznat vodiči.

“‘In your pocket’ je međunarodno priznati turistički vodič prisutan u više od 200 gradova u Evropi i svijetu,  a sada je prisutan i u jednom gradu u BiH. Želimo da na ovaj način privučemo turiste u Banjaluku”, rekao je Kecman.

Dodao je da će turistima ovaj vodič, štampan u 30.000 primjeraka, biti dostupan u muzejima, restoranima, kafićima, hotelima, turističkim organizacijama, kao i na aerodromu.

Nada Jovanović, direktor Turističke organizacije RS (TO RS), rekla je da je “In your pocket” prije svega vodič za mlade.

“Ciljna grupa ovog vodiča su mladi ljudi iz Evrope i svijeta. Prvi vodič ‘Banjaluka in your pocket’ je obuhvatio i 60 kilometara okoline grada. Banjaluka i RS su prepoznate kao outdoor destinacije i mi se obraćamo toj ciljnoj grupi”, kazala je Jovanovićeva.

Neven Stanić, načelnik Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku, kazao je da je grad sa Turističkom organizacijom Banjaluke podržao izradu ovog vodiča.

“Smatramo da je ovo inovativan i moderan pristup privlačenja turista i prikazivanja turistima važnih lokacija u gradu, bile to znamenitosti, restorani, tržni centri ili prirodne ljepote”, rekao je Stanić.

Istakao je da nakon izrade ovog vodiča očekuju i veće posjete turista.

“Vodič je prije svega namijenjen mlađim ljudima koji gledaju prvo gdje mogu jeftino da doputuju avionom pa tek onda misle o sadržaju. Mi smo upravo u tome komparativni, jer sada imamo jeftine letove sa ‘Ryanairom'”, zaključio je Stanić.

“In your pocket” dolazi u još desetak gradova

Očekuje se da će međunarodno priznati turistički vodič “In your pocket” uskoro zaživjeti i u još nekoliko gradova širom BiH.

Branko Kecman, nosilac franšize za BiH iz kompanije “Advantis konsalting”, koja radi na izradi ovih vodiča, kazao je da je vodič “Banjaluka in your pocket” samo početak, te da su već odabrane još tri lokacije u RS koje će dobiti svoje vodiče.

“Radićemo vodiče u Trebinju, Foči i Višegradu. Takođe, u planu su vodiči u Sarajevu, Bihaću, Tuzli, Jajcu i Mostaru”, rekao je Kecman.

(Nezavisne)

U NP RS dodijeljene nagrade za najbolja umjetnička ostvarenja

U Narodnom pozorištu Republike Srpske na Velikoj sceni premijerno je izvedena predstava “Što te nema” autora Marijane Aracki, u režiji Erola Kadića, koja je nastala u koprodukciji Narodnog pozorišta RS, Narodnog pozorišta u Mostaru i Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru.

SNSD: Interes RS ne može biti talac grupa ili pojedinaca

Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) izuzetno cijeni doprinos DNS u kreiranju i provođenju zajedničkih politika kako u Republici Srpskoj i BiH svih prethodnih godina i ne vidi nijedan razlog da se i ubuduće ne nastavi sa politikom okupljanja partija iz Republike Srpske oko vitalnih nacionalnih interesa.

Vlada Srpske podržava razvojne projekte

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas u Rogatici da će Vlada Srpske i ubuduće, kao i do sada, nastaviti da podržava intenzivni privredno-ekonomski razvoj ove lokalne zajednice.

Zbog lančanog sudara kod “Delta Planeta” velika gužva na Istočnom tranzitu

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila oko 16.30 kod  TC “Delta Planet” nije bilo povrijeđenih, ali je pričinjena materijalna šteta na više automobila. Zbog saobraćajne nesreće stvorena je velika gužva na Istočnom tranzitu, pa se vozači mole za strpljenje. – Ovo je prevršilo svaku mjeru. Nervoza i neznanje su najgora kombinacija za volanom i sada

KRIM-POLICIJA U RK “BORAC”: Uprava poručuje da su svi papiri čisti

Čelnici Rukometnog kluba Borac ovih dana odgovaraju na pitanja inspektorima krim-policije, Odjeljenja za privredni kriminal nakon anonimne prijave, i ističu da je sve regularno i da će to uskoro biti dokazano. – Prijavljeni smo za malverzacije, a neki članovi Upravnog odbora, koji izdvajaju svoje vrijeme i novac za Borac, morali su davati izjave. Predmet prijave