Vijesti 10.05.2016.

Banjaluka: Prvi auto-kamp uskoro u Krupi na Vrbasu

ČITANJE: 1 minuta
auto kamp
Na području grada ima potencijala za razvoj auto-kamp turizma i izletničkih kampova, a u prilog tome govori i prvi auto-kamp sa svim standardima koji će uskoro biti otvoren u Krupi na Vrbasu.

Osim toga, Regulacionim planom u naselju Zalužani na prostoru kasarne planiran je auto-kamp.

-Na prostoru kasarne treba da se gradi veći kamp, ali još nemamo uslova. U Krupi na jednom kampu treba raditi još na infrastrukturi da bi dobio status kampa, a dosad su urađena parking mjesta, priključena voda i struja, sanitarni čvor i obilježen prostor. Vlasnik treba još da uradi recepciju i neke tehničke detalje-  rekao je Ostoja Barašin, direktor Turističke organizicije grada Banjaluke.

Kada su u pitanju izletnički kampovi pogodna mjesta su Delibašino Selo, Suturlija, Šibovi i druga. Barašin kaže da se kamperi službeno ne evidentiraju jer nije bilo kampa koji zadovoljava propisane uslove, ali da na info-centrima TOBL ima dosta upita za kampove u Banjaluci i okolini. Na razvoju izletničkih kampova radi i nedavno osnovano Udruženje kampera Banjaluka, u kojem trenutno planiraju aktivnosti za ljeto.

-Jedna od naših misija je da radimo na razvoju turizma i uključivanju mladih u taj vid turizma, kako bi što više iskoristili prirodu oko sebe, družili se, a ostavili računare, telefone i društvene mreže- kaže Zlatko Bozunović, predsjednik Udruženja.

(Nezavisne)