Politika 08.09.2016.

Banjaluka: Radojičić vodi sa 21,3 odsto u odnosu na Čavića!

ČITANJE: 1 minuta

Igor Radojičić, kandidat SNSD-a za gradonačelnika Banjaluke, ubjedljivo vodi u predizbornim istraživanjima u odnosu na glavnog rivala Dragana Čavića (NDP), sa prednošću koja u ovom trenutku premašuje 21,3 odsto, tvrde izvori bliski vrhu Saveza za promjene, a prenosi Press.

Kako saznaje Pressrs.ba, najviši zvaničnici SZP-a ovih dana su upoznati sa rezultatima istraživanja javnog mnjenja koje je provedeno u periodu od 15. do 25. avgusta, a koje je urađeno na uzorku od 1.015 ispitanika na području Banjaluke.

Prema ovom istraživanju, da se danas izlazi na birališta, za Radojičića bi glasalo 51 odsto Banjalučana, dok bi glavnom rivalu Dragana Čaviću povjerenje ukazalo 28 odsto glasača. Preostala dva kandidata – Duško Tadić (Prva stranka) i Slavko Župljanin (SPAS) ukupno uživaju povjerenje 2,3 odsto birača.

Za Tadića bi, po istraživanju, glasalo 1,1 birača, dok bi Župljaninu povjerenje podarilo 1,2 odsto glasača.

Prema ovom istraživanju, 18,7 odsto ispitanika ne zna za koga bi glasalo.

Ova istraživanja prate trendove koje je pokazalo ranije objavljeno istraživanje beogradske agencije “Ipsos Public Affairs”, s tim da se Radojičićeva prednost u odnosu na Čavića u periodu od posljednjeg istraživanja do danas “istopila” za 2,0 odsto.

Prema njihovom istraživanju iz jula ove godine, Radojičić bi osvojio 53 odsto od ukupnog broja glasova Banjalučana koji bi izašli na izbore, dok bi za Dragana Čavića glasalo 29 odsto birača.

(pressrs.ba)