Vijesti 19.03.2016.

Banjaluka: Rampa prema Banj brdu zasad spuštena

ČITANJE: 2 minute
rampa banj brdo
Odluka o zabrani odvijanja saobraćaja prema Banj brdu još je na snazi, a novih informacija o eventualnim izmjena te odluke nema, istakao je Zoran Novaković, načelnik Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja, te predsjednik Savjeta za bezbjednost saobraćaja.

Međutim, iz Rekreativne zone Banjaluka kažu da je taj savjet predložio da se dozvoli kretanje svim vozilima ka Banj brdu, ali brzinom do 30 km/h, čemu se oni protive, jer ne žele, kao ni mnogi građani, da se rampa podigne za saobraćaj automobila.

-Taj novi način podrazumijeva da se omogući kretanje vozilima od rampe do spomenika brzinom od 30 km/h, postavljanje ležećih policajaca kako bi se prinudili vozači da se kreću tom brzinom, postavi nestandardna saobraćajna signalizacija, te pronađe način da se vrši naplata vozilima koja idu na Banj brdo- govore iz Rekreativne zone, pozivajući se na dopis koji su dobili iz Gradske uprave, a odnosi se na mišljenje Savjeta za bezbjednost saobraćaja o puštanju saobraćaja.

Kako navode iz Rekreativne zone, čak je pokrenut postupak javne nabavke u vezi s “Glavnim projektom saobraćajne signalizacije i opreme puta na Banj brdu s revizijom”.

Novaković tvrdi da ne zna da je u toku javna nabavka, dok od Slobodana Gavranovića, gradonačenika, nismo u petak dobili komentar o tome kakvu će on odluku donijeti u vezi s rampom.

-Ako grad bude promijenio odluku tražićemo poništenje te odluke i da to ide na Skupštinu grada- rekao je Goran Pivašević iz Rekreativne zone.

Odbornici u Skupštini grada koje smo kontaktirali kažu da nisu upoznati s ovim novim spornim dešavanjima u vezi s Banj brdom i da ne znaju kakva će konačna odluka biti.

-Nisam upoznat s odlukama Savjeta i javnoj nabavci, ali moj stav kao građanina i odbornika je da treba da postoji jedna takva zona u gradu- rekao je Dušan Čajić, odbornik SNSD-a.

(NN)