Vijesti 18.04.2017.

Banjaluka: Rođeno pet beba, tri dječaka i dvije djevojčice

ČITANJE: 2 minute

Izvještaj za utorak 18. april, za protekla 24 časa.

Centar javne bezbjednosti Banjaluka
Evidentirana su četiri krivična djela (jedna krađa, jedna teška krađa, jedno nanošenje tjelesnih povreda i jedno pod “ostalo”). Javni red i narušen je pet puta(tri tuče i fizički napad, jedno grubo vrijeđanje i jedno pod “ostalo”). Dogodile su se tri saobraćajne nezgode (jedna u kojoj je jedno lice smrtno stradalo).

Stanica hitne pomoći
Pregledano je: 98 odraslih pacijenata, 21 djece i 17 kućnih posjeta.
Ukupno 136 intervencija.

Porodilište
U Kliničkom centru na Odjelu za akušerstvo obavljeno je pet porođaja i rođeno je pet beba: tri dječaka i dvije djevojčice.

Vatrogasna jedinica
Imala je tri intervencije (tri požara).

Elektrokrajina
Snabdijevanje Grada električnom energijom jutros je uredno.
Zbog planiranih radova bez električne energije će biti:

–od 08:30 do 11:00 časova dijelovi naselja: Cvijetići, Savanovići i Topići, i dijelovi ulica Davida Štrpca i Vojvode Sinđelića.
–od 11:30 do 14:00 časova dijelovi ulica; Veselina Masleše, Jevrejska i Kralja Alfonsa XIII, te dijelovi naselja Dulići, Lusići i Vulini.

–od 09:00 do 14:00 časova dijelovi naselja Česma i Kola-Javorci, te dijelovi ulica Dujke Komljenovića i Branka Perduva

–od 09:00 do 15:00 časova dijelovi naselja Bukvalek i Goleši.
–od 08:00 do 16:00 časova dijelovi naselja: Mirčići, Subotica, Arnaućani, Goleši i Tabašnica.

Vodovod
Snabdijevanje grada vodom je uredno. Kvalitet isporučene vode zadovoljava odredbe Pravilnika o higijenskoj ispravnosti vode za piće.

Prognoza vremena
Ujutru suvo uz sunčane periode i postepeno naoblačenje. Sredinom dana počeće prvo slaba kiša, a popodne padavine jačaju. Jaka kiša će padati i tokom večeri i noći. Zbog zahlađenja tokom noći u okolnim brdskim predjelima kiša će ponegdje preći u susnježicu i vlažan snijeg.

Vjetar u prvom dijelu dana slab južnih smjerova, popodne i uveče umjeren do pojačan sjeverni. Jutarnja temperatura vazduha oko 4°C, a najviša dnevna oko 10°C. Uz kišu temperatura brzo opada i popodne i uveče će biti hladnije.

(unoportal.net)