Vijesti 12.06.2016.

Banjaluka: Roditeljska kuća uskoro gotova

ČITANJE: 1 minuta

Izgrađena je prva roditeljska kuća u Republici Srpskoj za djecu koja se liječe od malignih bolesti i njihove roditelje, ali ostaje još da bude opremljena.

Sekretar Udruženja roditelja djece oboljele od malignih bolesti “Iskra” Dijana Berić kaže da očekuje da sutra izvođač radova preda Udruženju roditeljsku kuću, ali nije mogla precizirati kada bi se mogao očekivati prvi smještaj djece i roditelja.

“Objekat je fantastičan, ima sedam apartmana, kuhinju i trpezariju, igraonica, učionica, te druge prostorije za razgovor sa stručnim osobljem, eventualne medicinske intervencije, kao i dvorište. Upravnik roditeljske kuće biće neko od roditelja”, navela je Berićeva.

Ona je podsjetila da je kamen temeljac za izgradnju objekta postavljen u septembru prošle godine, da je za izgradnju kuće obezbijeđeno 850.000 KM humanitarnim aktivnostima, te da je realizacija projekta započeta, zahvaljujući podršci predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

“Nedostaju nam sredstva za opremanje, ali smo dobili obećanje iz kabineta predsjednika Republike Srpske da će donirati ta sredstva”, rekla je Berićeva i zahvalila svima koji su učestvovali u akcijama prikupljanja sredstava za izgradnju roditeljske kuće.

Ona je navela da podaci pokazuju da se 35 djece godišnje javi na Odjeljenje hematoonkologije Klinike za dječije bolesti Univerzitetskog kliničkog centra.

(Agencije)