Vijesti 26.09.2017.

Banjaluka: Rođeno osam beba, dvije djevojčice i šest dječaka

ČITANJE: 2 minute

Servisne informacije za utorak, 26. septembar.

Centar javne bezbjednosti Banja Luka

Evidentirano je 14 krivičnih djela. Javni red i mir je narušen tri puta. Dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda, u kojima je dvoje lica teže povrijeđeno.

Služba hitne pomoći

Pregledan je 91 pacijent i obavljene 24 kućne posjete.

Ginekološko – akušerska klinika

Rođeno je osam beba – dvije djevojčice i šest dječaka.

Vatrogasna jedinica

Dvije intervencije.

Elektrokrajina

Snabdijevanje grada električnom energijom jutros je uredno. Zbog radova, planirana su sljedeća

od 08:00 do 17:00 časova – dio naselja Bočac;
od 08:00 do 15:00 časova – dio ulice Palih boraca;
od 08:30 do 10:30 časova – dijelovi ulica: Branka Popovića, Ivana Kosančića, Milana Mirića, Milutina Bojića, Monahinje Jefimije, Vojvode Prijezde i Zmaj Ognjenog Vuka, te dio naselja Drakulić;
od 08:30 do 14:30 časova – dijelovi naselja: Ramići, Kuljani, Barlovci, Lipovci, Bukovica i Jablan;
od 09:00 do 12:00 časova – dijelovi ulica: Knežopoljske i Miše Stupara;
od 10:00 do 14:00 časova – dijelovi ulica: Od Zmijanja Rajka i Vojvode Pere Krece, te dijelovi naselja: Kočićev vijenac, Grab, Novoselija, Srpske toplice i Banj brdo;
od 11:00 do 13:00 časova – dijelovi ulica: Blagoja Parovića, Grmečke, Jovana Bijelića, Branka Popovića, Mojkovačke, Vojvode Prijezde i Zmaj Ognjenog Vuka;
od 09:00 do 14:00 časova – dijelovi ulica: Stevana Musića, Žarka Zgonjanina i Braće Kukrika, te dijelovi naselja: Motike i Stričići.
Napomena: u slučaju loših vremenskih uslova, radovi se odgađaju.

Vodovod

Snabdijevanje grada vodom jutros je uredno, a kvalitet isporučene vode zadovoljava odredbe pravilnika o higijenskoj ispravnosti vode za piće. Zbog radova na cjevovodu u Ulici Jovane Milošević, u periodu od 8.00 do 18.00 časova, privremeno će bigti prekinuto vodosnabdijevanje potrošača u nevedenoj ulici.

Prognoza vremena RHMZ

Ujutro i prije podne oblačno i pretežno suvo. Vrlo slaba kiša je moguća samo povremeno. Sredinom dana i tokom popodneva kiša prolazno jača, do večeri padavine prestaju. Vjetar slab, istočni. Jutarnja temperatura vazduha oko 11°C, a najviša dnevna do 19°C.

Deratizacija

Od 25. do 30. septembra biće obavljena deratizacija objekata subjekata koji se finansiraju iz gradskog budžeta i privrednih subjekata u prigradskim naseljima: Kola, Donja Kola, Stričići, Pavići, Rekavice, Karanovac, Piskavica, Potkozarje, Mišin han i Dragočaj, zatim u gradskim naseljima Srpske toplice i Kočićev vijenac. Takođe deratizacija će biti obavljena i u prostoru Univerzitetskog kliničkog centra RS na Paprikovcu.