Magazin 18.01.2016.

Banjaluka: S kartom iz bioskopa po jeftiniju u pozorište

ČITANJE: 2 minute
bioskop i pozoriste
Kako bi privukle što veći broj posjetilaca, banjalučke kuće koje se bave kulturom, pored toga što smišljaju dobre repertoare, nastoje da posjetioce privuku i na neke druge načine.

Narodno pozorište RS (NP RS) u Banjaluci došlo je na ideju da pokrene “Veliku zimsku akciju”, koja podrazumijeva da svi posjetioci koji donesu ulaznice iz multipleksa “Palas” ili bilo kog banjalučkog pozorišta (Dječije pozorište RS, Gradsko pozorište “Jazavac”, “Dis”, Banjalučko studentsko pozorište) ostvaruju popust od preko 30% na sve predstave Narodnog pozorišta RS.

Jelena Trninić-Milićević, marketing organizator NP RS, pojasnila je da su došli na ovu ideju kako bi privukli što više ljudi da dolaze na njihove predstave.

-Željeli smo na neki način da animiramo publiku i da ljude koji posjećuju ‘Palas’ i ostale pozorišne kuće, dovedemo i na predstave NP RS. Sigurni smo da će sada i taj finansijski aspekt kod onih koji su željeli pogledati neke predstave biti prevaziđen- istakla je Trninić-Milićevićeva.

Ona je napomenula da će “Velika zimska akcija” trajati do kraja marta.

Marina Popović, portparol multipleksa “Palas”, rekla je da institucije koje se bave kulturom u Banjaluci nikako nisu jedne drugima konkurencija.

-Ideja NP RS je svakako dobra i nema razloga da je mi ili bilo koja druga pozorišna kuća ne podržimo. Slična publika i dolazi na takva mjesta, tako da nema sumnje da će njima taj popust značiti i imaće priliku da pogledaju dobre predstave- kazala je Popovićeva.

Banjalučanka Jovana Marić istakla je da je čula za ovu akciju i da se obradovala jer će sada s prijateljicom moći otići da pogleda komad “Otac i sin”.

-Volim da idem u bioskop i često gledam filmove, sad imam priliku da, zahvaljujući toj ulaznici, kupim i povoljniju kartu za pozorište, te da pogledam neku predstavu- rekla je ona.

Do kraja januara na repertoaru Narodnog pozorišta RS su i predstave “Otac i sin”, “Lutkina kuća (Nora)”, “Ožalošćena porodica”, “Mrešćenje šarana”, “Urnebesna tragedija”.

Na sceni “Petar Kočić” do kraja ovog mjeseca su predstave “Odumiranje međeda”, “Istina (ne) boli”, “Garsonjera” i “Lilika”.

(NN)