Vijesti 30.12.2015.

Banjaluka: Sa starim prioritetima u novu godinu

ČITANJE: 3 minute
Banjaluka prioriteti
Novogodišnje želje predstavnika savjeta mjesnih zajednica uglavnom su ostale iste kao prethodnih godina jer zbog nedovljno novca u budžetu nisu riješeni mnogi prioriteti.

U 2016. godini mnogi očekuju da će se barem nešto od njihovih želja ostvariti, a sve to sumirali su u listama prioriteta koje su opet dostavili na adresu Gradske uprave.

Predstavnici Savjeta MZ Paprikovac kažu da je u ovom naselju malo urađeno 2015, pa se nadaju da će nova godina biti uspješnija i da će barem biti sanirano klizište u Ulici vojvode Sinđelića, što je najveći prioritet.

U Savjetu MZ Obilićevo 2 ističu da ove godine nisu ni dostavili liste s prioritetima, jer su nadležnima poslali dopis u kojem su tražili da na teren pošalju stručne ekipe koje će same utvrditi prioritete u ovom naselju.

-Zbog specifične situacije koja se pojavila u naselju Potok nakon klizišta, mi predstavnici Savjeta MZ zaista nismo dovoljno stručni da sami procijenimo situaciju i zbog toga smo tražili da stručne ekipe izađu na teren i utvrde prioritete. Još nismo dobili nikakvu povratnu informaciju- rekao je Vanja Janča, predsjednik MZ Obilićevo 2.

Prema njegovim riječima, ni komunikacija s nadležnima nije na zavidnom nivou, a više informacija sazna putem medija nego od njih.

Rade Trivić, predsjednik Savjeta MZ Borik 1, ima mnogo želja za svoje naselje, ali zbog oskudnog budžeta pitanje je šta će od svega biti realizovano.

-Tražili smo da se kružnim tokom reguliše saobraćaj u dijelu Ulice Živojina Mišića zbog veoma velikih gužvi koje se stvaraju u popodnevnim časovima- naveo je Trivić.

Dodao je da postoji problem sa kanalizacijom i odvodima u Novom Boriku. Pored toga, u Boriku nedostaju i oglasne table pošto nije dozvoljeno lijepljenje po drveću i stubovima rasvjete, tako da oglase i smrtovnice lijepe na razne markete i prodavnice.

-U Bulevar se prilično ulaže u odnosu na ostale dijelove grada. Zadovoljni smo onim što je do sada učinjeno, ali uvijek postoje stvari koje mogu biti bolje- rekao je Drago Vurdelja, predstavnik Savjeta MZ Bulevar.

Prema njegovim riječima, sanirano je mnogo ulica u užem dijelu grada, te se nada da će se i u sljedećoj godini redovno raditi na sanaciji oštećenja i da će Bulevar uskoro dobiti kružni tok.

U Savjetu MZ Nova varoš ističu da je većina njihovih zahtjeva do sada ispoštvovana jer oni pripadaju užem dijelu grada, a njihov prioritet je izgradnja kolektora za prikupljanje otpadnih voda od tranzita do Ulice Prvog krajiškog korpusa.

-Naša želja je izgradnja jednog velikog dječjeg igrališta sa sportskim kompleksom, te se nadamo da će naše naselje uskoro i to dobiti- kazala je Dragana Matan, zamjenik predsjednika Savjeta MZ Nova varoš.

Da li će se predstavnicima savjeta MZ ispuniti barem neke od novogodišnjih želja, ostaje da se vidi naredne godine.

(NN)