Vijesti 11.04.2019.

“BANJALUKA SE GRADI”: Od Rebrovca do „Naprijedovog“ stadiona novi trotoari i biciklistička staza

ČITANJE: 1 minuta

U okviru investicionog ciklusa „Banja Luka se gradi“, nova biciklistička i pješačka staza biće izgrađene na potezu od kružnog toka na Rebrovcu do gradilišta novog dijela Istočnog tranzita kod „Naprijedovog“ stadiona.

Radovi na izgradnji trotoara i biciklističkih staza, u ukupnoj dužini od 1,25 kilometara, počeće idućeg mjeseca, a za ovaj projekt iz gradskog budžeta biće izdvojeno 700.000 КM. Radove će izvoditi preduzeće „Građenje Đurić“.

Prvi dio ovih staza, u dužini od oko 800 metara, gradiće se na potezu od kružnog toka kod Rebrovačke crkve do „malog“ kružnog toka na ukrštanju Bulevara Desanke Maksimović sa Istočnim tranzitom. Prema projektu, staze će biti građene između postojećeg drvoreda, na trasi popularnog, improvizovanog šetališta.

– Trasa se, dalje, nastavlja izgradnjom obostranog trotoara i biciklističke staze uz novoizgrađenu dionicu istočnog tranzita od „Asa“ prema Ulici Cara Lazara u dužini od oko 450 metara – ističu u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

Ovaj projekt izvodiće se uporedo sa izgradnjom nove dionice Istočnog tranzita, na potezu od pravoslavne crkve u Obilićevu do „Naprijedovog“ stadiona. Radovi, u vrijednosti od 1,5 miliona КM, počeli su 1. aprila, a trebalo bi da budu završeni u roku od pet mjeseci. Na ovoj dionici takođe će biti izgrađene trotoari i biciklističke staze.