Vijesti 11.03.2019.

“BANJALUKA SE GRADI”: Radojičić najavio niz krupnih projekata u naredna dva mjeseca

ČITANJE: 1 minuta

Pred nama je mjesec u kojem doslovno dan za danom započinjemo nove projekte u gradu uz slogan “Banjaluka se gradi”, najavio je danas gradonačelnik Igor Radojičić.

– U naredna dva mjeseca kroz nekoliko krupnih projekata, otvaranja šoping centra “Delta planet”, novog hotela i fabrike u Ramićima biće omogućeno 2.500 radnih mjesta. To je i za Banjaluku mnogo – istakao je Radojičić.

Kako je precizirao biće aktivno 30 javnih gradilišta kroz projekte vodosnabdijevanja, gradnju saobraćajnica i kružnih tokova, kao i 50, 60 privatnih stambeno-poslovnih gradilišta.

Javni projekti mahom će se finansirati iz budžeta grada, manji dio od “Puteva RS” i Vlade RS. Sa “Putevima” bi sutra trebalo da bude potpisan ugovor za gradnju tri nova kružna toka na području grada.

Radojičić je priznao i da nažalost očekuje probleme na terenu zbog manjka radnika u građevinskom sektoru.

– Mogu reći da me brine ovoliki obim radova sa aspekta mogućnosti izvođača da nas prate, da prihvate poslove i ispune rokove. Došli smo u situaciju gdje mi prije možemo da napravimo projekat, zatvoriti finansijsku konstrukciju, provesti sve potrebne predradnje, a da nismo sigurni da li će biti dovoljno kvalitetnih izvođača – zaključio je on.

(Srpskainfo)