Vijesti 21.02.2021.

BANJALUKA SE OPRAŠTA OD BALAŠEVIĆA: Veliki broj građana u centru odao počast kantautoru

ČITANJE: 1 minuta

Banjaluka je večeras odala počast slavnom kantautoru Đorđu Balaševiću, koji je preminuo u petak u 67. godini od posljedica korona virusa.

U centru grada se okupio veliki broj građana, a prostor između Banskog dvora i Uprave grada Banjaluka je na momente bio premalen da primi sve one koji su na ovaj način željeli da se oproste od muzičke legende, prenosi Srpskainfo.

U njegovu čast fasada Banskog dvora je bila platno koji je obasjavao lik muzičara sa porukom „Pričaće ti o plovidbi ti što nisu sidro digli“, dok su se u pozadini mogli čuti njegovi najveći hitovi.

BALAŠEVIĆ/ALEKSANDAR GOLIĆ – RAS SRBIJA

Na ovaj način se Banjaluka pridružila brojnim gradovima regiona koji su odali počast ovom velikom kantautoru koji je iza sebe ostavio neizbrisiv trag.

Balašević je bio kantautor i pjesnik. Bio je član grupa “Žetva” i “Rani mraz”, a 1982. je započeo solo karijeru. Ukupno je objavio 12 albuma. Glumio je u nekoliko televizijskih serija, za koje je pisao i muziku.

Đorđe Balašević je prije pet dana primljen na Infektivnu kliniku, gdje se liječio od upale pluća, a preminuo je u petak, 19. februara. Balašević je sahranjen danas u Novom Sadu u krugu najbližih i uz tamburaše. Iza sebe ostavio je suprugu Oliveru, ćerke Jovanu i Jelenu, sina Aleksu.

 

 

(SB)