Vijesti 26.12.2016.

Banjaluka „skockana“ i za Dan Republike

ČITANJE: 1 minuta

Republika Srpska posljednjih dana bukvalno sija! Skoro svi gradovi i opštine ukrašeni su baš onako kako to dolikuje predstojećim novogodišnjim i božićnim praznicima.

Veselo će biti na ulicama Srpske za Novu godinu i Božić, a po svemu sudeći „slavlje“ neće izostati ni 9. januara za Dan RS. U skladu sa tim ukrašene su ulice krajiške lepotice.

Zastavice Republike Srpske postavljene su na banjalučkim ulicama, pretpostavlja se kao uvertira u ono što nas očekuje devetog dana predstojeće godine, uprkos tome što je Ustavni sud BiH poništio rezultate referenduma održanog 25. septembra, pravdajući se time da je sproveden na osnovu Odluke koju je prethodno ovaj sud proglasio neustavnom.

Predsjednik RS, Milorad Dodik, izjavio je ranije da će Srpska na najvišem nivou proslaviti 9. januar naredne godine, uprkos odluci Ustavnog suda BiH.

zastavice-za-dan-republike2

Prvi put otkad se proslavlja rođendan Srpske biće organizovana svečana parada u kojoj će učestvovati policajci, vatrogasci, bajkeri, kulturno – umjetnička društva. Krenuće od zgrade Vlade RS do Trga Krajine, gdje će biti održano nekoliko koncerata tokom tog dana.

U opštinama već su postavljeni bilbordi na kojima piše „PravoNaSlavlje“, 25 godina Republike Srpske. Za razliku od ranijih godina u zvaničnom dijelu proslave nema vjerskog obreda.

(blic.rs)

Oznake: Milorad Dodik